Zo zorg je voor snel internet in De Ronde Venen


Geplaatst op: 13 juni 2019

Niets is vervelender dan om een trage internetverbinding te hebben. Het is vervelend als het alles in een pakket met tv en internet je niet de snelheid geeft waar je naar verlangd. Waar ligt het aan? Het is goed om een speedtest te doen van je provider. Je kunt op verschillende sites de snelheid testen van je verbinding. Voor de test raden we je aan om een netwerkkabel te gebruiken en geen wifi verbinding. Het draadloze internet is vaak zowiezo slomer. Wanneer de snelheden onder de afgesproken verbindingssnelheid ligt is het goed om contact op te nemen met de aanbieder van je pakket.

Je wifi ontvangst verbeteren
Traag internet staat vaak gelijk aan een traag wifi. Eigenlijk alle apparaten in het huis maken gebruik van het wifi. Met het internet of things zal dit alleen nog maar verder toenemen. Het is daarom goed om gebruik te maken van een goede provider met een sterke wifi service. Weet ook, dat het bereik minder wordt hoe verder je van de modem weg bent. Ook kunnen er storingen ontstaan door plafonds, muren of andere obstakels. Je kunt kijken of het buiten de meterkast plaatsen van de modem helpt. Het is dan wel even belangrijk om alles met de juiste kabels door te trekken in de woning. Soms is het voldoende om de instellingen van het modem te veranderen.

Sneller internet via het stopcontact
Het is ook mogelijk om netwerkadapters te gebruiken welke via het elektriciteitsnet lopen en je computernetwerk. Het is zo mogelijk om veel sneller een verbinding te krijgen. Het is heerlijk om zo te zien, dat je internetsnelheden verbeteren.

Een andere internetprovider
Het is ook slim om te kijken of een andere internetprovider je kan helpen. Op Easyswitch | internet kun je de aanbieders van de Ronde Venen goed met elkaar vergelijken. Je voert je postcode in en zult snel zien wat er allemaal mogelijk is.

Een wifi repeater
Staat het modem te ver weg? Plaats dan op het midden van jouw plek en de plek waar de modem staat een wifi repeater. Het is dan mogelijk om zo het signaal te versterken en ook de snelheid. Het is een praktische en slimme oplossing om van sneller internet te genieten.

Een vakman erbij halen
Als niets helpt is het goed om er een specialist bij te halen. Het kan een vakman van de internetprovider zijn, maar ook een bedrijf uit je eigen regio. 

Laatst bewerkt op: 21 juni 2019 06:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zo zorg je voor snel internet in De Ronde Venen

Niets is vervelender dan om een trage internetverbinding te hebben. Het is vervelend als het alles in een pakket met tv en internet je niet de snelheid geeft waar je naar verlangd. Waar ligt het aan? Het is goed om een speedtest te doen van je provider. Je kunt op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: