Genomineerden vrijwilligersprijzen 2011 bekend


Geplaatst op: 28 oktober 2011

Uit de vele voordachten voor de vrijwilligersprijzen 2011 in De Ronde Venen, zijn drie vrijwilligers en drie vrijwilligersorganisaties genomineerd. Voor de Vrijwilliger van het jaar zijn genomineerd: mevrouw Inge Gransbergen uit Vinkeveen, de heer Wim Bos uit Mijdrecht en mevrouw Teuni Bleumink uit Wilnis. Voor de Vrijwilligersorganisatie van het jaar zijn genomineerd: Stichting Recreatie & Educatie Verstandelijk Gehandicapten uit Mijdrecht, Stichting Vinkeveen Promotion en de wensorganisatie De Oppepper uit Abcoude.

Om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en de waardering te geven die ze verdienen, wordt in De Ronde Venen jaarlijks de Vrijwilligersdag georganiseerd. Vrijwilligers vervullen een onmisbare rol in onze samenleving en heel veel belangrijk werk zou zonder hen niet gedaan kunnen worden.
Voor de vrijwilligers organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Stichting De Baat een dag vol activiteiten en workshops. Het slotstuk van de dag is de bekendmaking van de Vrijwilligersorganisatie en Vrijwilliger van het Jaar.

Uit de aanmeldingen heeft een onafhankelijke Commissie van Aanbeveling drie organisaties en drie vrijwilligers voorgedragen voor de prijzen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen heeft met deze voordrachten ingestemd.

Aan deze titels zijn tevens prijzen verbonden. Aan de Vrijwilligersorganisatie van het jaar wordt een hoofdprijs van € 2500,- uitgereikt. Aan de tweede en derde plaats zijn prijzen van respectievelijk €1000,- en € 500,- verbonden. De Vrijwilliger van het jaar krijgt een kunstwerk uitgereikt. Alle drie de genomineerden ontvangen bloemen en een irischeque ter waarde van € 150,-.

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in Partycentrum de Meijert op dinsdag 15 november 2011. Wethouder Erika Spil (Samenleving) zal, samen met presentator Hans van Veen, bekend maken wie de eerste, tweede en derde prijs hebben gewonnen in de categorie Vrijwilligersorganisaties en wie de Vrijwilliger van het jaar 2011 wordt.

Nominaties Vrijwilliger van het jaar

Mevrouw Inge Gransbergen uit Vinkeveen
Zij toont een grote betrokkenheid bij de armsten der armen in projecten wereldwijd. Vanuit die gedrevenheid verricht zij veel taken binnen de Stichting Welzijn Wajir, SOS De Ronde Venen en de organisatie van het jaarlijkse Chazz (Charity Jazz), en dit alles reeds gedurende vele jaren.
Naast een grote persoonlijke inzet inspireert en enthousiasmeert zij ook vele andere vrijwilligers om een optimaal resultaat te bereiken.

De heer Wim Bos uit Mijdrecht
De heer Bos vormt de ruggengraat van Vereniging Buurtbus De Hoef. Deze vereniging is een onmisbare voorziening op het gebied van openbaar vervoer en volledig afhankelijk van vrijwilligers. Naast zijn rol als chauffeur organiseert hij de inzet van 50 andere chauffeurs. Gezien het stipte dienstrooster is het duidelijk dat dit een geweldige nauwkeurigheid en flexibiliteit vereist.
Naast zijn inzet voor de buurtbus zet de heer Bos zich in op velerlei gebied binnen de PKN te Mijdrecht. Ook hier bewijst hij zijn kwaliteit als organisator, maar steekt ook altijd zelf de handen uit de mouwen.

Mevrouw Teuni Bluemink uit Wilnis
Zij kenmerkt zich door haar grote inzet voor de hulpbehoevende medemens bij diverse plaatselijke maatschappelijke organisaties. Gevraagd en ongevraagd besteedt zij vele uren per week aan het Johannes Hospitium, EHBO, padvinderij, muziekvereniging Viribus Unitis en Oranjevereniging. Daarnaast is zij actief als gastvrouw in de Waterlinie en het Amstelland Ziekenhuis.
Zij doet dit onbaatzuchtig en met een grote bescheidenheid. Kortom, een voorbeeld voor allen van grote maatschappelijke betrokkenheid.

Nominaties Vrijwilligersorganisatie van het jaar

De Stichting Recreatie & Educatie Verstandelijk Gehandicapten uit Mijdrecht
Deze organisatie stelt zich al 24 jaar lang ten doel om de verstandelijk gehandicapte medemens elke dinsdagavond een zinvolle tijdsbesteding aan te bieden. In totaal maken ongeveer 70 mensen regelmatig gebruik van deze " soos". Daarnaast wordt er in principe om het jaar een Playbackshow gehouden waar de gehandicapten, maar ook de talrijke belangstellenden buitengewoon veel plezier aan beleven. Door deze en andere activiteiten - waaronder een periodieke uitgaansdag - wordt mogelijk een sociaal isolement voorkomen en wordt de cohesie binnen deze kwetsbare doelgroep ten zeerste bevorderd.

Stichting Vinkeveen Promotion
Bestuur en vele vrijwilligers organiseren al bijna 30 jaar lang de feestweek in Vinkeveen. Dit niet meer weg te denken evenement, kent vele activiteiten voor nagenoeg elke doelgroep in Vinkeveen en omgeving, zoals 60+ middag, kindermiddag en klaverjasmiddag. Er wordt een jaarmarkt georganiseerd ter bekostiging van de vele verschillende activiteiten. Bij de vele activiteiten worden ook andere vrijwilligersorganisaties betrokken, zoals de carnavalsvereniging, de EHBO en de klaverjasvereniging. De commissie acht al deze activiteiten zeer bevorderlijk voor een goede samenhang in de Vinkeveense samenleving.

De Wensorganisatie De Oppepper uit Abcoude
Deze relatief jonge organisatie (2007) maakt de droom waar van chronisch zieke mensen en hun sociale omgeving, ongeacht leeftijd, levensverwachting of soort ziekte. De commissie heeft grote bewondering voor de organisatie en de maar liefst 80 vrijwilligers om een normaal gesproken onbereikbare wens, zonder hulp van Bekende Nederlanders, waar te maken. Bovendien is de doelgroep veel breder dan alleen kinderen. Dit vergt grote inzet, inventiviteit en doorzettingsvermogen. Er worden momenteel 2 à 3 wensen per maand vervult. Dit initiatief voorziet dus duidelijk in een behoefte binnen deze kwetsbare groep.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Genomineerden vrijwilligersprijzen 2011 bekend

Uit de vele voordachten voor de vrijwilligersprijzen 2011 in De Ronde Venen, zijn drie vrijwilligers en drie vrijwilligersorganisaties genomineerd. Voor de Vrijwilliger van het jaar zijn genomineerd: mevrouw Inge Gransbergen uit Vinkeveen, de heer Wim Bos uit Mijdrecht en mevrouw Teuni Bleumink uit Wilnis. Voor de Vrijwilligersorganisatie van het jaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: