001 - Homan Zonnepanelen
300e huisbezoek brandweer samen met de burgemeester

300e huisbezoek brandweer samen met de burgemeester


Geplaatst op: 18 februari 2019

Burgemeester Pieter Heiliegers ging vorige week donderdag mee met de Uithoornse brandweer tijdens hun 300e huisbezoek in het kader van het project Brandveilig Wonen. Voor dit project gaan brandweerlieden bij bewoners langs om advies te geven over brandveiligheid en om gratis rookmelders op te hangen die financieel mogelijk gemaakt worden door de gemeente.

Donderdag werden er zes appartementen in de straat Haas bezocht door de brandweer en de burgemeester. ,,Via de VVE (Vereniging van Eigenaren, red.) van het complex is de aanvraag voor huisbezoek bij ons binnengekomen. Wij zijn heel blij als mensen ons hiervoor benaderen. Je merkt namelijk dat niet iedereen op de hoogte is van waar de gevaren voor brand schuilen,” vertelt beroeps brandweerman Nico Theuns.

Burgemeester Heiliegers: ,,Als gemeente willen wij inwoners stimuleren om hun huis zoveel mogelijk brandveilig te maken. Gevaar schuilt in een klein hoekje. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen, zo blijkt uit de goede tips en adviezen die de brandweer tijdens het huisbezoek geeft. Ik moet eerlijk toegeven dat ik vandaag ook weer wat geleerd heb.”

Vlam in de pan

De brandweer Uithoorn geeft tijdens de huisbezoeken persoonlijk advies over bijvoorbeeld vluchtroutes, verouderde gasleidingen, en wat te doen bij vlam in de pan. Ook worden de rookmelders direct geplaatst op de juiste plek in de woning. Brandweerman Theuns vindt het heel goed dat de rookmelders gratis aangeboden worden. Hij weet als geen ander dat het levens kan redden. ,,Ik heb het wel meegemaakt dat bewoners veilig, al dan niet in pyjama, op straat stonden doordat zij door de rookmelder op tijd zijn gealarmeerd. Deze mensen hadden het anders niet kunnen navertellen.”

Iedereen die in Uithoorn woont, kan een gratis huisbezoek van de brandweer aanvragen. Belangstellenden kunnen bellen met de kazerne via 020-5556544.


Laatst bewerkt op: 18 februari 2019 10:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

300e huisbezoek brandweer samen met de burgemeester

Burgemeester Pieter Heiliegers ging vorige week donderdag mee met de Uithoornse brandweer tijdens hun 300e huisbezoek in het kader van het project Brandveilig Wonen. Voor dit project gaan brandweerlieden bij bewoners langs om advies te geven over brandveiligheid en om gratis rookmelders op te hangen die financieel mogelijk gemaakt worden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: