001 - Homan Zonnepanelen
Praat Lokaal HSP: samen praten over hooggevoeligheid

Praat Lokaal HSP: samen praten over hooggevoeligheid


Geplaatst op: 17 februari 2019

Maandagavond 3 maart aanstaande is er weer een Praat Lokaal HSP met als thema deze avond: HSP ouder zijn en de balans tussen gezin en werk

Als moeder of vader heb je nooit echt het gevoel een moment voor jezelf te mogen nemen. Je kinderen , je werk en je partner gaan voor. Toch is het juist voor jou als HSP van groot belang dat je leert de balans hierin te vinden omdat altijd neigt teveel te doen. En dan vooral voor anderen.  Wanneer ben jij aan de beurt? Verdien jij hetzelfde als dat je aan anderen geeft? Hierover praten we deze keer. Over jou, met  ouders die ook hoog gevoelig zijn. Even de aandacht op jezelf gericht. Wat heb jij nodig om je goed te blijven voelen? Immers in het vliegtuig, red je ook in geval van nood eerst jezelf en dan pas je kroost. Nou gaan we niet wachten tot het compleet misgaat alvorens voor onszelf te zorgen want in de praktijk is het dan al te laat en dat willen we voorkomen.

Voor en door ouders

Tijdens deze avond leer je van elkaars deskundigheid en voel je je gesteund door de herkenning in elkaars verhalen. Er wordt onderling ervaringen en tips uitgewisseld. Op verzoek kunnen specifieke thema’s besproken. Kom je ook naar het Praatlokaal Hoog gevoeligheid?

Het Praat Lokaal wordt begeleid door Cathelijn van Ingen, Kunstzinnig therapeut en HSP begeleider. Cathelijn is moeder van twee HSP dochters en is naast het voeren van haar praktijk (www.hsp-bewust.nl) vrijwilliger bij Ouders Lokaal.

Deelname en aanmelden

Praat Lokaal is er om de maand op de 1e maandag v/d maand en is gratis. Je kunt aan de avonden afzonderlijk deelnemen (zie agenda). We stellen het wel op prijs als je je van tevoren aanmeldt via de website deronddevenen.ouderslokaal.nl.

 Het is eerstvolgende Praat Lokaal HSP is maandagavond 4 maart 2019 (van 20:00-21:30 uur).

Ouders gezocht!

Ouders Lokaal is op zoek naar moeders die het team van Mama Lokaal Mijdrecht of Abcoude willen versterken en/of ouders die het Workshop Lokaal team willen versterken. Mail info@ouderslokaal.nl als je geïnteresseerd bent. Ook ideeën zijn welkom!

Wat is Ouders Lokaal?

We zijn allemaal dol op onze kinderen. Brengen ze met liefde groot en steunen ze daar waar we kunnen, zo goed als we kunnen. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Ervaringen delen en Inspiratie bij al die uitdagingen is dan ook best fijn en handig.

Ouders Lokaal erkent dit en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente De Ronde Venen.


Laatst bewerkt op: 18 februari 2019 13:40

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Praat Lokaal HSP: samen praten over hooggevoeligheid

Maandagavond 3 maart aanstaande is er weer een Praat Lokaal HSP met als thema deze avond: HSP ouder zijn en de balans tussen gezin en werk Als moeder of vader heb je nooit echt het gevoel een moment voor jezelf te mogen nemen. Je kinderen , je werk en je partner … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: