001 - Homan Zonnepanelen
Eerst onderzoek voor herstel brug Grevelingen – Frees Uithoorn

Eerst onderzoek voor herstel brug Grevelingen – Frees Uithoorn


Geplaatst op: 20 februari 2019

Op 31 januari omstreeks 21:00 uur is een deel van de houten brug aan de Grevelingen – Frees beschadigd geraakt. Dat is gebeurd op het moment dat de strooiwagen hier net overheen was gereden.

De chauffeur van de strooiwagen reed net op tijd van de brug af en is met de schrik vrijgekomen. De strooiwagen is hierdoor verder niet beschadigd geraakt. De brug is voor de veiligheid afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de brug aan de Gaastmeer- Fermoor.

Wat doen we nu

De gemeente heeft een gespecialiseerd bedrijf opdracht gegeven om de brug te onderzoeken. We willen weten waarom dit heeft kunnen gebeuren. Wat is de oorzaak dat de brug kapot ging? Wat is de kwaliteit van de brug nu? En hoeveel gewicht kon de brug dragen? Als de gemeente dit weet, kunnen we bepalen wat er nodig is om de brug te maken zodat deze straks weer veilig gebruikt kan worden en een hele tijd mee kan gaan.

Extra onderzoek

Naast deze brug, worden inmiddels voor de zekerheid ook nog 8 andere houten bruggen in de G- en F-buurt in Meerwijk-Oost onderzocht. Uit voorzorg wordt op korte termijn de brug Ganzediep extra verstevigd.

Waar willen we naartoe

We verwachten dat het onderzoek naar de bruggen in maart is afgerond. Dan maakt de gemeente een keuze hoe de brug Grevelingen – Frees gemaakt moet worden. We hopen dat de brug eind juni 2019 klaar is en weer gebruikt kan worden. We houden een slag om de arm, want we weten natuurlijk nog niet hóe de brug gemaakt moet worden. Het kan dus ook net zo goed zijn dat de brug eerder of later open is. Dit heeft te maken met welke maatregelen we als gemeente moeten nemen om de brug te maken. Eventuele herstelmaatregelen aan de andere bruggen zijn dan ook bekend.


Laatst bewerkt op: 20 februari 2019 15:08

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerst onderzoek voor herstel brug Grevelingen – Frees Uithoorn

Op 31 januari omstreeks 21:00 uur is een deel van de houten brug aan de Grevelingen – Frees beschadigd geraakt. Dat is gebeurd op het moment dat de strooiwagen hier net overheen was gereden. De chauffeur van de strooiwagen reed net op tijd van de brug af en is met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: