001 -Brouwer Transport
Bewonersplatform InVinkeveen: “Ondertunneling als oplossing hinder N201?”

Bewonersplatform InVinkeveen: “Ondertunneling als oplossing hinder N201?”


Geplaatst op: 22 februari 2019

De laatste maanden is de mogelijke herinrichting van de N201 volop in het nieuws geweest. Op 18 februari jl. hebben de Provinciale Staten van Utrecht formeel besloten om het deel van de provinciale weg tussen Amstelhoek en Vreeland aan te pakken. Hierbij zal worden uitgegaan van het gericht oplossen van bestaande knelpunten, waaronder de op- en afritten aan de Vinkeveense Herenweg. De huidige tweebaans situatie met een maximum snelheid van 80 km/u blijft gehandhaafd. Onderdeel van de uitwerking van de plannen is een uitgebreid ontwerpproces. Bij dit proces zullen partners, stakeholders en bewoners worden betrokken.

Bewonersplatform InVinkeveen, een voortzetting van de eind vorige eeuw opgerichte wijkcomités voor Zuiderwaard, Westerheul en Oud Vinkeveen, denkt mee over de toekomst van het dorp en volgt de ontwikkelingen ten aanzien van de N201 op de voet. “We hebben begrepen dat in de discussie omtrent de provinciale verbindingsweg een tunnelvariant een optie zou kunnen zijn”, aldus platformlid Jaap Meulstee. “Wat ons betreft een optie die het onderzoeken meer dan waard is. De komende periode zullen wij onze achterban dan ook raadplegen om tot een zo breed mogelijk gedragen advies te komen richting Provincie en Gemeente.”

InVinkeveen is een bewonersplatform dat als doel heeft de kloof tussen de gemeente en de bewoners te verkleinen door de communicatie te verbeteren en transparanter te maken. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten van de leden van het platform zijn alle mogelijke actuele ontwikkelingen onderwerp van gesprek. Hierbij kan gedacht worden aan de plannen rond Marickenland, het Zwanenpark, het Centrumplan, de Natuurvisie aangaande de Plassen, etc. Via de website www.invinkeveen.nl worden de inwoners van Vinkeveen, onder andere middels prikkelende stellingen, uitgenodigd om de dialoog aan te gaan.


Laatst bewerkt op: 22 februari 2019 13:43

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bewonersplatform InVinkeveen: “Ondertunneling als oplossing hinder N201?”

De laatste maanden is de mogelijke herinrichting van de N201 volop in het nieuws geweest. Op 18 februari jl. hebben de Provinciale Staten van Utrecht formeel besloten om het deel van de provinciale weg tussen Amstelhoek en Vreeland aan te pakken. Hierbij zal worden uitgegaan van het gericht oplossen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: