Gemeente Aalsmeer dooft verlichting in ‘Nacht van de Nacht’


Geplaatst op: 26 oktober 2011

Liefhebbers van een onverlichte nacht kunnen dit weekend meedoen aan het uitschakelen van de verlichting in de ‘Nacht van de Nacht' van zaterdag 29 op zondag 30 oktober 2011. Het is de nacht waarin de zomertijd overgaat naar wintertijd; zondag 30 oktober duurt dus 25 uur. Ook de gemeente Aalsmeer draagt in deze nacht zijn steentje bij door op enkele plekken de verlichting uit te schakelen. Dit gebeurt onder andere bij korenmolen De Leeuw, bij de Watertoren, bij de Meerlanden Groep en bij het gemeentehuis.

Wethouder Ulla Eurich: ‘Het is een eerste kleine stap in het kritisch nadenken over energiegebruik. Stap-voor-stap willen we ieder jaar meer inwoners en bedrijven warm maken voor dit initiatief. Het zou fantastisch zijn als veel mensen aanstaande zaterdagnacht meedoen aan ‘de Nacht van de Nacht'.
Volgens wethouder Eurich - onder andere belast met de portefeuille duurzaamheid - is Nederland koploper op het gebied van lichtvervuiling. ‘Over lichtvervuiling en lichthinder is nog relatief weinig bekend. Daarom is de Nacht van de Nacht een goed initiatief om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.'

Veel activiteiten
Tijdens ‘de Nacht van de Nacht' worden in heel Nederland activiteiten in het donker georganiseerd zoals met de nachtwachter het bos in, workshops nachtfotografie, theatervoorstellingen en avondexcursies per boot. De ‘Nacht van de Nacht' is een jaarlijks evenement geworden en heeft lichtvervuiling op de agenda van gemeenten, bedrijven en beleidsmakers gezet. Het gaat daarbij ook om het terugdringen van onnodige reclameverlichting en verlichting van kantoren. Zo kan in veel gevallen de reclameverlichting vanaf middernacht worden gedoofd. Bij een volkomen duistere nacht is het mogelijk om in Nederland 2.500 sterren te zien. Door lichtvervuiling zien we in de steden maximaal 100 sterren. De Natuur en Milieufederaties roepen zowel bedrijven als particulieren op om ook de lichten tijdens deze nacht te doven

Op de website www.nachtvandenacht.nl staat meer informatie over de verschillende activiteiten in het land. Voor kinderen is er educatief materiaal te vinden op de website. Dit zijn onder andere een kleurplaat, een nachtdierenkaart en een spannend nachtverhaal.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer dooft verlichting in ‘Nacht van de Nacht’

Liefhebbers van een onverlichte nacht kunnen dit weekend meedoen aan het uitschakelen van de verlichting in de ‘Nacht van de Nacht' van zaterdag 29 op zondag 30 oktober 2011. Het is de nacht waarin de zomertijd overgaat naar wintertijd; zondag 30 oktober duurt dus 25 uur. Ook de gemeente Aalsmeer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: