001 -Brouwer Transport
Argon zet trainer Ron van Niekerk op non-actief na ophef over racistische uitlatingen

Argon zet trainer Ron van Niekerk op non-actief na ophef over racistische uitlatingen


Geplaatst op: 23 februari 2019

Voetbalclub Argon uit Mijdrecht heeft hoofdtrainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gesteld. Dat heeft het bestuur, onder leiding van voorzitter Ton Goedemoed, besloten naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over racistische uitingen van de trainer in de wedstrijd tegen WV-HEDW.

BERISPING

Het bestuur legde Van Niekerk aan het begin van de week een berisping en een reprimande op, maar dat was voor een deel van de spelersgroep niet genoeg. Zeven spelers gaven via de pers te kennen niet meer onder Van Niekerk te willen spelen. Inmiddels heeft de hele selectie aangegeven niet meer onder de trainer uit te willen komen.

SPELERS NAAR DE PERS

In gesprek met NOS Langs de Lijn verweet voorzitter Ton Goedemoed de spelersgroep van het spelen van een spelletje. Hij denkt dat er meer schuil gaat achter de houding van de spelersgroep, omdat de spelers eerst naar de pers gestapt zijn en niet direct het bestuur hebben ingelicht over deze kwestie.

Drie weken geleden werd namelijk het contract van Van Niekerk verlengd, met toestemming en goedkeuring van de spelers. Terwijl nu naar buiten komt dat op eerdere trainingen de trainer zich ook al racistisch geuit zou hebben.

PER DIRECT UIT ELKAAR

Toen het nieuws over de stakingsactie van de spelersgroep bekend werd, is het bestuur opnieuw in beraad gegaan om na te denken over verdere stappen. Daar is uit gekomen dat de wegen met Van Niekerk per direct scheiden.

De wedstrijd van Argon (thuis) tegen Roda'46 in de Eerste Klasse A gaat door, dat doet de club voornamelijk met spelers uit het tweede en uit de A-jeugd. Argon had aan de KNVB uitstel gevraagd voor het duel, maar dat niet gekregen. De voetbalbond is wel een vooronderzoek gestart naar aanleiding van alle ophef.

SPANDOEKEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op het Sportpark aan de Hoofdweg meerdere spandoeken opgehangen. Daarop waren leuzen als 'Argon is verrot' en 'Goedemoed rot op' te lezen. De doeken zijn inmiddels weggehaald.


Laatst bewerkt op: 23 februari 2019 13:47

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Argon zet trainer Ron van Niekerk op non-actief na ophef over racistische uitlatingen

Voetbalclub Argon uit Mijdrecht heeft hoofdtrainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gesteld. Dat heeft het bestuur, onder leiding van voorzitter Ton Goedemoed, besloten naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over racistische uitingen van de trainer in de wedstrijd tegen WV-HEDW. BERISPING Het bestuur legde Van Niekerk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: