001 -Brouwer Transport
Zelfverzekerd het verkeer in met de scootmobiel

Zelfverzekerd het verkeer in met de scootmobiel


Geplaatst op: 25 februari 2019

Op 11 april geeft Tympaan-De Baat in samenwerking met de gemeente De Ronde Venen en Veilig Verkeer Nederland (VVN) twee trainingen voor scootmobielers.

Veel mensen hebben een scootmobiel, maar blijken die niet te gebruiken. Simpelweg omdat ze het moeilijk vinden om de scootmobiel te besturen. Dat is jammer, want juist de scootmobiel biedt mensen die slecht ter been zijn meer bewegingsvrijheid. Tympaan-De Baat, de gemeente en VVN vinden het belangrijk dat iedereen zo veilig en zo lang mogelijk mobiel blijft. Met de scootmobieltraining willen we letterlijk en figuurlijk de mensen op weg helpen.

De scootmobieltraining is gericht op het krijgen van behendigheid met het voertuig en het vergroten van het verkeersinzicht. Tijdens de cursus komen aan bod: de theorie, voertuigbeheersing op een afgesloten terrein, een rit op de openbare weg en een evaluatie van de afgelegde rit.

In de theorieles wordt ingegaan op de verkeersregels waar bestuurders mee te maken krijgen. Bij het onderdeel voertuigbeheersing wordt geoefend op praktische vaardigheden zoals het manoeuvreren tussen obstakels, het nemen van drempels en hellingen, en het parkeren. Ten slotte gaan deelnemers, in groepjes, onder begeleiding van de instructeur de openbare weg op.

De trainingen vinden plaats op donderdag 11 april. In Mijdrecht van 9:30 tot ongeveer 13:00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis in Mijdrecht. En in Abcoude van 14:00 tot ongeveer 17:30 uur in de Angstelborgh in Abcoude.

Belangstellenden kunnen zich vóór 16 maart opgeven bij het KCC op werkdagen van 10:00 u. tot 12:00 u. 0297-760 260.

Nadere informatie verkrijgbaar bij Pim Jongsma of Annemarie Keja van Tympaan-De Baat 0297-230 280.


Laatst bewerkt op: 25 februari 2019 16:38

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zelfverzekerd het verkeer in met de scootmobiel

Op 11 april geeft Tympaan-De Baat in samenwerking met de gemeente De Ronde Venen en Veilig Verkeer Nederland (VVN) twee trainingen voor scootmobielers. Veel mensen hebben een scootmobiel, maar blijken die niet te gebruiken. Simpelweg omdat ze het moeilijk vinden om de scootmobiel te besturen. Dat is jammer, want juist … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: