001 -Brouwer Transport
Bart de Veer wint het Kampioenschap van Uithoorn

Bart de Veer wint het Kampioenschap van Uithoorn


Geplaatst op: 25 februari 2019

Stralende weersomstandigheden zorgde ervoor dat er ruim 160 deelnemers afkwamen op het Kampioenschap van Uithoorn op zondag 24 februari bij UWTC.

De dag begon met de jongste wielrenners, de 8 en 9-jarigen. Twaalf renners stelden zich op voor 7 km koers en daarbij de UWTC leden Sem Kroon en Tom Derogee. Beide mannen kunnen nog niet met de kop van de koers mee, maar ze reden de wedstrijd netjes uit. Sem Kroon werd 8e en Tom Derogee 12e.

Bij cat 3-4 was UWTC-er Mike Knook tevreden met zijn 8e plaats. Binnenkort gaat hij op school een spreekbeurt houden over het wielrennen en daarvoor schoot zijn moeder verschillende actiefoto’s tijdens de wedstrijd.


Maar liefst 35 deelnemers bij cat 5-6 werden 1 minuut na de 18 deelnemers van cat 7 weggeschoten. Toen cat 7 de andere groep inhaalde werd het wel een enorm deelnemersveld. Gelukkig verliep de wedstrijd zonder valpartijen. De eindsprint van cat 5-6 verliep wel wat chaotisch omdat ze op dat moment nog tussen de cat 7 deelnemers reden. Een aantal kanshebbers zaten opgesloten en misten hierdoor een goede klassering.
Thomas Huitema uit Roden werd de winnaar, 2e Max de Lincel uit Voorschoten en 3e Masja Keesman uit Velserbroek. UWTC lid Jari Buskermolen was pas ’s nachts terug gekomen van wintersport en eindigde als één van de laatste. Toch knap dat hij de wedstrijd uitreed!
De jongens van cat 7 moesten nog een paar rondes door. Daar ging de winst naar de sterke Jan van Schaik uit Amsterdam, 2e Jesse de Vries uit Hoofdorp en 3e Jens Versteeg uit Amsterdam. Drie UWTC leden reden ook prima mee. 6e Mike Derogge, 14e Rens Grömmel en 15e Lars Hopman.

Om 11.30 uur gingen 11 dames en 19 nieuwelingen & nieuweling meisjes van start. Bij de nieuwelingen won Nick Schelvis uit Heemskerk, 2e Ian Vasbinder uit Koog aan de Zaan en 3e Lars de Weerd uit Krommenie.
Bij de dames mag Marit Raaijmakers zich Kampioen van Uithoorn noemen. Marit is teamgenoot van Lorena Wiebes. Tweede werd Tessa Sandberg en 3e Iris de Boer.

En om 13.00 uur gingen nog eens 60 deelnemers van start. De sportklasse renners moesten 90 minuten koersen en de amateurs/junioren/beloften en elite groep maar liefst 120 minuten. Vanaf de start ging het hard, regelmatig ging het peloton op een lang lint. En al binnen een half uur gingen de eerste deelnemers alweer uit koers, rondjes van 45- 46 km/u vonden ze toch echt te hard gaan. Even leek er een kopgroep van zo’n acht renners te ontstaan, maar dat lieten de UWTC leden niet op zich zitten. Ze hadden heel wat rondes nodig om weer bij deze kopgroep te komen. Hierdoor ontstonden verschillende groepen op het parcours en werd het een echte afvalrace. Sportklasse renner Peter Horsman uit Purmerend maakte er een modderrace van toen hij bijna in de sloot belandde. Voor hem was de koers voorbij. Brian Burggraaf uit Velsen Noord was vandaag de sterkste renner bij de sportklasse. Hij kreeg Cees Snoek uit Volendam en Job van der Wal uit Amsterdam naast zich op het podium. Beste UWTC-er in de sportklasse was Maarten Postma uit Hoofdorp. Hij had zich helemaal leeg gereden, maar was trots op zijn 10e plek en dat hij de wedstrijd in het peloton had uitgereden. Vincent Derogee werd 17e. Dennis Moolhuijsen en Michael van Meerland stapten eerder uit de koers.

De amateurs moesten nog 30 minuten langer door. In de laatste 5 rondes wisten er 3 man te ontsnappen. Zij gingen de podiumplaatsen verdelen. De winst ging naar UWTC lid Bart de Veer, die ook tijdens het afgelopen cyclocross seizoen al menig keer op het podiumheeft gestaan. De 21-jarige de Veer is al vanaf zijn 4e jaar lid van UWTC. Op de leeftijd van 14 jaar heeft hij de overstap van de bmx naar de wielren gemaakt. En het afgelopen jaar heeft hij veel progressie geboekt. 2e werd Yentl Ruijmgaard uit Zwanenburg en 3e Rudy Vriend uit Schagen. Ook de overige UWTC leden reden een goede koers. Bas de Bruin had een grote fanclub langs het parcours staan en werd 4e, 8e Tommy Oude Elferink, 17e Jeroen Breewel en 20e Ian vd Berg. Sven Buskermolen reed net als zijn broer Jari de wedstrijd rustig uit en Lorena Wiebes vond het na 1 uur genoeg. Binnenkort beginnen voor haar de (inter)nationale elite koersen weer.


Laatst bewerkt op: 25 februari 2019 12:59

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bart de Veer wint het Kampioenschap van Uithoorn

Stralende weersomstandigheden zorgde ervoor dat er ruim 160 deelnemers afkwamen op het Kampioenschap van Uithoorn op zondag 24 februari bij UWTC. De dag begon met de jongste wielrenners, de 8 en 9-jarigen. Twaalf renners stelden zich op voor 7 km koers en daarbij de UWTC leden Sem Kroon en Tom … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: