001 - Homan Zonnepanelen
Inloopbijeenkomst over de toekomst van wonen in Utrecht - West

Inloopbijeenkomst over de toekomst van wonen in Utrecht - West


Geplaatst op: 28 februari 2019

Op maandag 11 maart a.s. vindt  een interessante inloopbijeenkomst plaats over de toekomst van wonen. Deze bijeenkomst is speciaal voor mensen die ouder worden en zich willen laten informeren over de mogelijkheden die er zijn om straks ook een fijn huis te hebben. Tussen 14.30 en 17.00 uur bent u van harte welkom in de aula van het VeenLanden College in Mijdrecht. Verschillende sprekers vertellen u daar meer over het wonen van de toekomst. Uw input is  van harte welkom!

Inmiddels zijn er allerlei initiatieven, zoals bijvoorbeeld een modern hofje, een Thuishuis, maar ook een serviceflat of kangoeroe woning. De markt wordt overstelpt met ideeën en vernieuwingen…, maar wat te kiezen? Hoe zou u straks willen wonen? Wilt u eigenlijk wel verhuizen? Wij willen u helpen bij het vinden van een antwoord op deze vragen, door u kennis te laten maken met een aantal sprekers, die dagelijks bezig zijn met wonen en de toekomst.

Deel uitmaken van een vitaal netwerk verhoogt de zelfredzaamheid. Maar wat is een vitaal netwerk en hoe zorgt u ervoor dat u dat heeft? Natuurlijk heeft u behoefte aan sociale contacten, een goede sfeer en een veilige woonomgeving, waar u in geval van nood op iemand kunt terugvallen. Maar hoe kunt u dat organiseren in uw woonomgeving? Maar misschien wilt u wel in uw eigen huis blijven wonen. Hoe zorgt u er dan voor dat het levensloopbestendig is? Welke uitdagingen zijn er? Moet u dat allemaal zelf organiseren of kunt u dat samen doen en hoe moet u dat dan aanpakken?

Yvonne Witter, adviseur wonen, zorg en welzijn bij Aedes  zal u meenemen in de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Ook zal zij een blik werpen op de toekomst in wonen, welzijn en zorg. Daarna volgen enkele pitches van o.a. Rob Hagens, directeur Vivalib, Annelies Lammers en Hessel van Bennekom, beiden Accountmanager/Expert Wonen & Zorg bij ZorgID, Gosse Dousma, directeur Van Wijnen (met Inclusief Wonen) en Gerrit Meijerink van Woongroep Ouderen Abcoude. Aansluitend is er een discussie met de sprekers en met o.a. Derk Boswijk, provinciaal lijsttrekker voor het CDA en Erik Ronnes, van het CDA in de Tweedekamer die o.a. wonen in zijn portefeuille heeft. Ook is er de gelegenheid om een aantal voorbeelden te bekijken via foto presentaties, maquettes en filmbeelden.

Kortom, wilt u zich oriënteren op de toekomst van wonen voor ouderen? Dan is dit een ideale gelegenheid! O ja, de toegang is gratis en inclusief een kopje koffie of thee.

Datum:        Maandag 11 maart a.s.
Tijd:            Inloop vanaf 14.30 uur
                   Bijeenkomst 15.00 -17.00 uur
Locatie:       VeenLanden College, Diamant 9, 3641 XR Mijdrecht


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inloopbijeenkomst over de toekomst van wonen in Utrecht - West

Op maandag 11 maart a.s. vindt  een interessante inloopbijeenkomst plaats over de toekomst van wonen. Deze bijeenkomst is speciaal voor mensen die ouder worden en zich willen laten informeren over de mogelijkheden die er zijn om straks ook een fijn huis te hebben. Tussen 14.30 en 17.00 uur bent u … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: