Horangi Taekwondo bij Soos De Cirkel


Geplaatst op: 25 oktober 2011

Dinsdag 18 oktober was de laatste les taekwondo/zelfverdediging die taekwondoschool Horangi voor de Soos De Cirkel in Wilnis verzorgde. In een reeks van 6 lessen zijn de deelnemers bekend gemaakt met de basis van taekwondo en zijn weerbaarder geworden door de geleerde zelfverdedigingtechnieken.

"Soos De Cirkel" bestaat nu ruim 23 jaar. Doel is om wekelijks een gezellig ‘avondje uit' te organiseren voor verstandelijk beperkte jongeren en volwassenen van alle niveaus uit regio de Ronde Venen. Het aantal deelnemers is inmiddels gegroeid tot ongeveer 65.

De Soosavonden worden elke dinsdagavond, met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus, van 19.30 tot 21.30 uur gehouden en is onder begeleiding van een achttal enthousiaste vrijwilligers. Tijdens deze avonden worden er tal van activiteiten georganiseerd.

Horangi taekwondo mocht een cursus taekwondo/zelfverdediging aanbieden. Trainers Bas Bokkes en Lotte Besseling hebben in 6 lessen met deelnemers van de Soos enkele basiselementen van het taekwondo en zelfverdediging doorgenomen.
Taekwondo is een Koreaanse vechtsport die zich voornamelijk richt op het gebuik van benen. Toch kan de sport op elk niveau beoefend worden. De sport is geschikt voor een pittige conditietraining of een rustige les waarin details over zelfverdedigingtechnieken onder de loep worden genomen. Tijdens de lessen van de Soos is er aandacht besteed aan enkele basistrappen, die werden geoefend op een trapkussen. Daarnaast hebben de deelnemers een reeks stap en stoottechnieken geleerd en er werd veel aandacht besteed aan zelfverdediging. Dat wil zeggen dat men op een slimme manier afrekent met een mogelijke aanvaller die een klem of greep inzet.
De belangrijkste boodschap was dat de geleerde vaardigheden niet zomaar mogen worden gebruikt, maar slechts in uiterste nood. Zelfverdediging kan handig zijn, maar we hopen dat het nooit gebruikt hoeft te worden. Er wordt in de eerste instantie getraind voor het plezier en om meer beheersing te krijgen over lichaam en geest.

De Soos wordt elke dinsdagavond gehouden in De Willisstee in Wilnis. De sportzaal werd opgesplitst, en zoals altijd werd er gedart, geknutseld, tv gekeken en gezellig gekletst. Daarnaast kwam Horangi voor de geïnteresseerden sportles geven.

Omdat de rest van de Soos nieuwsgierig was gaven de deelnemers de laatste les een show. In deze show lieten zij zien wat zij geleerd hadden zoals verschillende trappen op het kussen, een serie technieken achter elkaar en enkele zelfverdedigingtechnieken. De deelnemers kregen aan certificaat voor succesvolle deelname uitgereikt.

Mocht u nog vragen hebben of nadere informatie wensen over "Soos De Cirkel", neemt u dan gerust contact op met de coördinator van de Soos: Angela van Adrichem via 06-23937815.

Voor meer informatie over G-sport in de regio kunt u mailen met Sportconsulent Judith Meeuwissen via judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl.
De deelnemers en Horangi trainers Bas Bokkes en Lotte Besseling kijken met veel plezier terug op een bijzondere lessenreeks.

Horangi geeft workshops voor groepen, bedrijven, scholen en maatschappelijke instellingen.
Voor meer informatie kunt u surfen naar www.horangi.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Horangi Taekwondo bij Soos De Cirkel

Dinsdag 18 oktober was de laatste les taekwondo/zelfverdediging die taekwondoschool Horangi voor de Soos De Cirkel in Wilnis verzorgde. In een reeks van 6 lessen zijn de deelnemers bekend gemaakt met de basis van taekwondo en zijn weerbaarder geworden door de geleerde zelfverdedigingtechnieken. "Soos De Cirkel" bestaat nu ruim 23 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: