KDO boekt riante overwinning op Laakkwartier en klimt naar de subtop in 2C

Geplaatst op: 3 maart 2019

Na de 4-0 afstraffing van vorige week tegen koploper TAC’90, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Laakkwartier. Beide ploegen hadden op voorhand evenveel punten en hoopten deze middag de stap naar de subtop in 2eklasse C te kunnen maken. Een uur voor aanvang van de wedstrijd keurde de scheidsrechter het eerste veld af. Hierdoor speelde KDO voor de 3ekeer na de winterstop op het 3ekunstgrasveld in De Kwakel. Trainer Raymond de Jong kon tegen Laakkwartier beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Mathijs van Rijn (inmiddels wel terug op het trainingsveld) kon nog niet worden opgesteld.

Direct na de aftrap namen de Kwakelaars het initiatief in de wedstrijd. Binnen een minuut was Jesse Stange al dichtbij de 1-0, maar ontsnapten de gasten uit Den Haag aan een snelle achterstand. KDO wist in de beginfase maximaal te profiteren van ‘de wind in de rug’ en wisten in een tijdsbestek van tien minuten maar liefst vier keer te scoren. In de 10eminuut opende Sven Vlasman, deze middag acterend als centrumspits, de score, 1-0. Een minuut en aanval later wist Jesse Stange de score vakkundig te verdubbelen, 2-0. In de 16eminuut schoot Roy Verkaik (uit een corner van Jim Klijn) de 3-0 binnen, waarna Bart Hoving twee minuten later de 4-0 aantekende. Een zeer riante uitgangspositie werd er op deze manier gecreëerd door KDO, maar Laakkwartier gaf zich toch niet zo maar gewonnen.

In het restant van de eerste helft kregen de Haagse gasten namelijk meerdere kansen om de achterstand te verkleinen. Echter was de Kwakelse verdediging, onder leiding van de sterk acterende doelman Tobias Ravelli, scherp, want het had zo maar 4-2 kunnen staan. Aan de andere kant bleef de behendige Kwakelse voorhoede actief en wist de verdediging van Laakkwartier een paar keer in verlegenheid te stellen, zonder dat dit leidde tot een doelpunt. Met een 4-0 tussenstand werd er even later gerust.

In de tweede helft was het voor KDO zaak om een snelle tegentreffer te voorkomen om zodoende de spanning niet terug te brengen in de wedstrijd. De Kwakelaars wisten zich echter goed raak met de tegenwind en gaven de jonge en technische ploeg uit Den Haag nauwelijks ruimte om tot goede aanvallen te komen. In de 60eminuut kopte Bart Hoving (na een prima voorzet van Jim Klijn) de 5-0 binnen en wist zodoende zijn tweede treffer van de middag te maken. Onder andere Sven Vlasman, Thomas Stevens en Joeri Stange hadden in de tweede helft mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden, maar wisten niet te scoren. In de 80eminuut strafte Laakkwartier aan de andere kant onoplettendheid achterin bij KDO af en kregen hiermee een verdiende eretreffer, 5-1. Na ruim negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Lodeweegs af en was de tweede overwinning voor KDO in 2019 een feit.

Door deze ruime en klinkende overwinning zijn de Kwakelaars gestegen naar een gedeelde vijfde plaats in de 2eklasse C. Met slechts drie punten achterstand op de nummer 2 ROAC (wel een wedstrijd minder gespeeld) zou het nog weleens een zeer interessante derde periode kunnen gaan worden voor KDO. Om in de derde periode bovenin mee te gaan doen zou een overwinning aankomende zondag tegen ROAC zeer wenselijk zijn. De wedstrijd begint om 14:00 uur in De Kwakel en wij hopen dan eindelijk weer eens op ons hoofdveld te kunnen spelen.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (65eJoris Kortenhorst), Thomas Stevens, Joeri Stange (75eBas Kok), Sven Vlasman, Bart Hoving en Jesse Stange (75eMenno Lingeman).

Laatst bewerkt op: 3 maart 2019 19:57

Na de 4-0 afstraffing van vorige week tegen koploper TAC’90, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Laakkwartier. Beide ploegen hadden op voorhand evenveel punten en hoopten deze middag de stap naar de subtop in 2eklasse C te kunnen maken. Een uur voor aanvang van de wedstrijd keurde de scheidsrechter het … Lees meer »