Week van de Opvoeding geslaagd


Geplaatst op: 25 oktober 2011

In het kader van de Week van de Opvoeding organiseerde de gemeente Aalsmeer samen met het CJG verschillende activiteiten. Het was de eerste keer dat er in de gemeente aandacht werd besteed aan het landelijke initiatief Week van de Opvoeding, maar zeker niet de laatste keer.
Opvoeden is meestal leuk en gaat vaak vanzelf. Maar niet altijd. Ouders die moeilijkheden ervaren, zoeken steun in hun eigen omgeving of krijgen hulp aangeboden door mensen uit eigen kring. Andere ouders vinden het prettig als ze informatie en ervaring kunnen uitwisselen met ouders die in dezelfde situatie zitten. Opvoeden doe je immers samen. Steeds vaker zetten ouders de stap naar professionele opvoedingsondersteuning. "Een goede ontwikkeling", vindt de Aalsmeerse wethouder Ulla Eurich. "Daarom willen wij voorlichting over opvoedingskwesties en hulp bij het opvoeden laagdrempelig te maken."

Puberbrein binnenstebuiten
Ruim vijftig ouders van 12 tot 14 jarigen waren aanwezig in de bibliotheek om de interactieve presentatie van het boek "Puberbrein binnenstebuiten" bij te wonen.
Jonneke Kruse ging samen met de ouders in op het inzicht dat het brein pas volgroeid is rond het 25ste levensjaar. En wat dat betekent voor het gedrag van pubers. Na afloop ontvingen alle ouders het boek waarover de presentatie ging.
Uit de reacties van de ouders bleek dat niet alleen de presentatie bijzonder werd gewaardeerd, maar ook de ontmoeting met andere ouders belangrijk werd gevonden. Als je kind eenmaal op het voortgezet onderwijs zit, kom je andere ouders niet makkelijk meer tegen. En dat is jammer want af en toe wil je graag weten hoe andere ouders iets aanpakken, maar die spreek je niet meer, aldus een bezoeker.
Onderzocht wordt of gebruik gemaakt kan worden van moderne media zodat ouders makkelijk met elkaar in contact kunnen blijven.

Basisscholen
Kinderen op de basisscholen ontvingen tijdens de Week van het Opvoeden een CJG-rugtasje met informatie. Op verschillende basisscholen in de gemeente Aalsmeer worden al geregeld koffieochtenden georganiseerd waar ouders onderling kunnen praten over zaken die hen bezighouden. Een medewerker van de Stichting Opvoeding & Training is daarbij aanwezig. Als er behoefte is kan zij helpen bij het zoeken en vinden van antwoorden op opvoedvragen.

Kinderdagverblijven.
Kinderen op de kinderdagverblijven ontvingen deze week een rugtasje van het CJG met daarin een "pluimenwijzer" en informatie van het CJG Amstelland.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Week van de Opvoeding geslaagd

In het kader van de Week van de Opvoeding organiseerde de gemeente Aalsmeer samen met het CJG verschillende activiteiten. Het was de eerste keer dat er in de gemeente aandacht werd besteed aan het landelijke initiatief Week van de Opvoeding, maar zeker niet de laatste keer.Opvoeden is meestal leuk en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: