001 -Family

Dag van de Mantelzorg op 10 november


Geplaatst op: 24 oktober 2011

‘Opgroeien met zorg'. Dat is op donderdag 10 november het centrale thema van de jaarlijkse landelijke Dag van de Mantelzorg. In de Ronde Venen gaat men daar niet aan voorbij. In het Veenlanden College Mijdrecht kunnen mantelzorgers deelnemen aan een ontspannen activiteit. Wethouder Erika Spil zal de activiteit openen.

De Dag van de Mantelzorg is een jaarlijs terugkerend evenement. Op donderdag 10 november a.s. vindt deze dag voor de 14e keer plaats. Om aandacht te vragen voor mantelzorgers en om mensen die voor een ander zorgen eens in het zonnetje te zetten, organiseren steunpunten mantelzorg, gemeenten en andere organisaties verspreid over het hele land op en rond deze dag activiteiten voor mantelzorgers.

Opgroeien met zorg
Dit jaar staat de Dag van de Mantelzorg in het teken van de jonge mantelzorger. 1 op de 4 jongeren groeit op met zorg, zo blijkt uit recent onderzoek. Voor de omgeving van de jongere is dit echter niet altijd zichtbaar. Het landelijke motto van deze dag is daarom: Opgroeien met zorg.

Activiteit in De Ronde Venen
Ook Stichting De Baat besteedt aandacht aan deze dag en organiseert donderdag 10 november voor alle mantelzorgers (jong en oud) uit De Ronde Venen van 16.00 - 20.00 uur een programma gevuld met workshops, muziek en lekker eten. Dit vindt plaats in het Veenlanden College te Mijdrecht en wordt, onder begeleiding van vrijwilligers van Stichting De Baat, verzorgd door leerlingen van het Veenlanden College. De volgende workshops worden aangeboden: cupcakes versieren, djembee bespelen, boetseren, taiji, bloemschikken of een bloemcorsage van stof maken. Na afloop ontvangen alle mantelzorgers een presentje dat zeker de moeite waard is. Deelname aan deze dag is kosteloos. Meer weten? Kijk dan op www.stichtingdebaat.nl/steunpunt-mantelzorg of neem contact op met Esther Smit, coördinator Steunpunt Mantelzorg, Stichting de Baat (0297) 230 280 of per e-mail e.smit@stichtingdebaat.nl.

Aanmelding
Aanmelding vindt plaats bij een van de servicepunten in De Ronde Venen, tel. 0297-587600. Daarmee kan men ook contact opnemen bij problemen met vervoer of de opvang thuis.

De Dag van de Mantelzorg wordt mede mogelijk gemaakt door:
Stichting het RC Maagdenhuis, SC Johnson Europlant B.V. en het Rabo Dichtbijfonds.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dag van de Mantelzorg op 10 november

‘Opgroeien met zorg'. Dat is op donderdag 10 november het centrale thema van de jaarlijkse landelijke Dag van de Mantelzorg. In de Ronde Venen gaat men daar niet aan voorbij. In het Veenlanden College Mijdrecht kunnen mantelzorgers deelnemen aan een ontspannen activiteit. Wethouder Erika Spil zal de activiteit openen. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: