001 - Homan Zonnepanelen
Staatssecretaris Mona Keijzer brengt bezoek aan De Ronde Venen

Staatssecretaris Mona Keijzer brengt bezoek aan De Ronde Venen


Geplaatst op: 9 maart 2019

Op vrijdag 8 maart jl. organiseerde lijsttrekker Derk Boswijk van CDA Provincie Utrecht een bezoek van Mona Keijzer aan De Ronde Venen. Op het programma stond een bezoek aan èèn van de duurzaamste ondernemers Brabebo auto-onderdelen. Een trotse directeur Gerry Bras vertelde de staatssecretaris over de stappen die het bedrijf de afgelopen decennia heeft gezet op het gebied van duurzaamheid. Brabebo is koploper in de branche en won al vele prijzen op het gebied van duurzaam ondernemen.
 
Na een rondleiding door het bedrijf was er ook tijd om kennis te maken met een aantal partners van Barbebo en koepelorganisaties voor duurzaamheid. Het spektakel werd tot het laatst bewaard door een demonstratie van het laten ontploffen van airbags. Iets dat bij Brabebo dagelijks werk is om de auto-onderdelen te kunnen recyclen.
 
Aansluitend werd een bezoek gebracht aan familiebedrijf Profile Hogendoorn dat al sinds 1938 actief is in De Ronde Venen. Leuk was het dat ook de vorige generatie Hogendoorn bij het bezoek aanwezig was. Als je onderneemt ben je altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden, Daan Hogendoorn pakte zijn kans om aan Boswijk en Keijzer uit te leggen dat regelgeving ondernemen soms erg lastig maakt. Het monteren van een band om de velg leidde tot hilarische taferelen toen Keijzer zelf een stofjas en handschoenen aantrok om het eens te proberen.
 
Afgelopen jaren heeft CDA-er Boswijk zich nadrukkelijk ingezet voor familiebedrijven in de provincie. Familiebedrijven zijn misschien niet zo ‘sexy’ als Start-ups maar ze bieden wel de meeste werkgelegenheid en zijn de grootste sponsors van het lokale verenigingsleven. Goed om daar aandacht voor te vragen en ze in het zonnetje te zetten. Brabebo en Hoogendoorn zijn prachtige familiebedrijven waar we trots op mogen zijn. Dat bleek ook maar weer bij dit bezoek.
 
Als laatste werd een bezoek gebracht aan Zideris Dagbesteding, de clienten hadden een lunch gemaakt en lieten vol trots zien hoe zij aan het werk zijn. Arbeidsmatige dagbesteding is nieuw sinds de veranderingen in de participatiewet. Een aantal Rondeveense ondernemers heeft de hulp van de mensen van de dagbesteding al ingeschakeld. Ze zijn heel goed in repeterend werk en zo dus in staat om een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te leveren. Het bezoek was ook een oproep aan ondernemers om ook eens te kijken welke werkzaamheden zij door de Dagbesteding zouden kunnen laten doen.
 
Op zowel Derk Boswijk als Mona Keijzer heeft het bezoek een grote indruk gemaakt, twee heel verschillende ondernemers die zich bewust zijn van de veranderingen en niet bij de pakken gaan neerzitten maar kansen zoeken in de markt. Mooi en inspirerend!


Laatst bewerkt op: 11 maart 2019 09:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Staatssecretaris Mona Keijzer brengt bezoek aan De Ronde Venen

Op vrijdag 8 maart jl. organiseerde lijsttrekker Derk Boswijk van CDA Provincie Utrecht een bezoek van Mona Keijzer aan De Ronde Venen. Op het programma stond een bezoek aan èèn van de duurzaamste ondernemers Brabebo auto-onderdelen. Een trotse directeur Gerry Bras vertelde de staatssecretaris over de stappen die het bedrijf … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: