001 - Homan Zonnepanelen
Vrijwilligers Gilde De Ronde Venen geven graag iets terug aan de samenleving

Vrijwilligers Gilde De Ronde Venen geven graag iets terug aan de samenleving


Geplaatst op: 9 maart 2019

We spreken Leen Mulckhuyse en Natascha Sars, beiden zijn bestuurslid bij Gilde De Ronde Venen. Allereerst legt Leen uit wat voor een organisatie Gilde De Ronde Venen is: “Een vrijwilligersorganisatie die maatschappelijke activiteiten uitvoert, zoals taalcoaching voor migranten, gidswandelingen en coaching voor brugklassers en jongeren. Het is een zelfstandige organisatie, hoewel er intensief wordt samengewerkt met organisaties zoals Tympaan-De Baat en Gilde Nederland.” Natascha vult aan: “Onze vrijwilligers zijn stuk voor stuk enthousiaste mensen, die graag wat van hun vrije tijd opgeven om iets aan de samenleving terug te geven. Vrijwilligers van alle leeftijden helpen zo samen om de wereld om ons heen een stukje mooier te maken. Ze stoppen er energie in, maar krijgen er zelf ook voldoening, waardering en persoonlijke groei voor terug.” Als we naar een voorbeeld vragen, vertelt Natascha verder: “Onze vrijwilligers die brugklassers coachen, gaan iedere week een uurtje bij hun pupil langs om te praten over hoe het op school gaat. De onderwerpen lopen vaak uiteen van huiswerk en schoolvrienden tot hobby’s en zaterdagbaantjes. De leerling ervaart direct hoe bijzonder het is dat iemand zijn of haar tijd geeft om langs te komen en echte aandacht te geven. De coach helpt de leerling bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen of enthousiasme om inzet te tonen. Als je dan ziet dat zo’n leerling na een paar weken iedereen verbaast door met een indrukwekkende cijferlijst thuis te komen, geeft dat enorm veel voldoening. Natuurlijk is het resultaat lang niet altijd zo sterk waarneembaar, maar de aandacht die iemand geeft blijft nooit onopgemerkt. Zeker bij jongeren in deze leeftijd maakt dat veel indruk.”

Boeiende vrijwilligers-vacatures

Leen vertelt dat Gilde De Ronde Venen ook op dit moment nog op zoek is naar nieuwe vrijwilligers: “We zoeken bijvoorbeeld een nieuwe coördinator voor de brugklassercoaches. Hij of zij koppelt de coaches aan de leerlingen en onderhoudt het contact met de scholen en de coaches . Deze rol past perfect bij iemand die vaak overdag tijd heeft. Ook binnen het bestuur is binnenkort een vacature, want later dit jaar treedt onze secretaris, Bas De Vree, af. We zijn dus op ook op zoek naar iemand de samen met ons het bestuurswerk wil oppakken. Ook SamenSpraak, ons onderdeel dat taalcoaching verzorgt aan anderstaligen, heeft ruimte voor nieuwe coaches. Tot slot zoeken we ook nog een nieuwe coördinator voor onze gidswandelingen en is er ook altijd ruimte voor aanmeldingen van nieuwe coaches voor brugklassers en jongeren.. We zoeken mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden en ervaring.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://gildedrv.nlof mailen naar info@gildedrv.nl.


Laatst bewerkt op: 9 maart 2019 09:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijwilligers Gilde De Ronde Venen geven graag iets terug aan de samenleving

We spreken Leen Mulckhuyse en Natascha Sars, beiden zijn bestuurslid bij Gilde De Ronde Venen. Allereerst legt Leen uit wat voor een organisatie Gilde De Ronde Venen is: “Een vrijwilligersorganisatie die maatschappelijke activiteiten uitvoert, zoals taalcoaching voor migranten, gidswandelingen en coaching voor brugklassers en jongeren. Het is een zelfstandige organisatie, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: