001 -Brouwer Transport
Keuze uit 3 voorjaarsclinics bij De Veenlopers

Keuze uit 3 voorjaarsclinics bij De Veenlopers


Geplaatst op: 9 maart 2019

De hele winter was het ’s avonds donker en nu de dagen weer langer worden is het heerlijk om weer naar buiten te gaan en te bewegen.
Er starten maar liefst 3 voorjaarsclinics, een wandel-, een hardloop en een clinic Begeleid afvallen in combinatie met bewegen. Bij het wandelen moet je denken aan sportief wandelen. Er wordt nl. net zoals bij het hardlopen ook een warming-up, een kerntraining en een cooling-down gedaan. De clinic Begeleid afvallen is een samenwerking met Annette van Doorn van Food Balance. Alle clinics worden door gecertificeerde trainers gegeven.

Begeleid Afvallen

Atletiekvereniging de Veenlopers gaat een nieuwe clinic opzetten waarbij deelnemers de mogelijkheid hebben om naast bewegen ook begeleid te worden met afvallen. Op dinsdagavond 19 maart 2019 is de start. Deze clinic, in samenwerking met Annette van Doorn van FoodBalance, is een 10-wekelijkse clinic waarin je begeleid wordt met gewichtsproblemen in combinatie met bewegen/lopen cq. hardlopen.

Voorafgaand aan de clinic zal er een persoonlijk intakegesprek plaatsvinden en zal er aan de hand van een voedingsdagboek een analyse worden gemaakt, wordt er gemeten en gewogen als startmoment en wordt er een plan van aanpak besproken. Binnen die 10 weken gaan we elke dinsdagavond bewegen/lopen cq. hardlopen en zal er om de week een weegmoment zijn (5x totaal). Verder is er tijdens deze clinic een groepsapp waarin de deelnemers elkaar kunnen motiveren, en kunnen er tips worden uitgewisseld.

De kosten voor deze 10 weken clinic bedragen € 185,-- (clinic en voedingsbegeleiding). Het is mogelijk om een deel of het volledige bedrag van de voedingsbegeleiding terug te krijgen vanuit de aanvullende verzekering, Annette kan dat voor je nakijken. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.veenlopers.nl of bij  annette@food-balance.com of 06-50232411.
De eerste trainingen zullen starten op 19 maart 2019 - 19:30 - 20:45 uur, de startlocatie is Hoofdweg 64 te Mijdrecht.

Wandelen

Atletiekvereniging De Veenlopers heeft een wandelafdeling en organiseert voor de 3e maal een clinic ”Sportief Wandelen”. Op donderdagavond 21 maart2019 zal de serie van 8 trainingen starten.
Wij zien dat steeds meer hardlopers moeite krijgen met hun sport en wandelen is daarom een uitstekend alternatief om in clubverband te kunnen blijven bewegen. Wandelen is zeker minder belastend voor je spieren, pezen en gewrichten. Daarnaast is sportief wandelen ook zeer geschikt voor mensen die lang hebben stilgezeten of een beroep hebben waarbij zij weinig in beweging zijn. Tevens is wandelen ook geschikt om af te vallen.

Startdatum eerste training
Op donderdagavond 21 maart 2019 (19:30 - 20:45 uur)begint de wandel clinic. Er wordt verzameld bij het Veenweidebad – Optisport aan de Ontspanningsweg 1 te Mijdrecht.  Voor het bedrag van € 30,- per deelnemer krijg je 8 begeleide trainingen en mag je gratis meetrainen tot 1 juli 2019.
Wandelaars kunnen na de clinic ook lid worden van onze vereniging. Een wandellidmaatschap kost € 55,- per jaar en een eenmalig bedrag van € 7,50 aan de bond. De wandelaars worden dan ook lid van de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KNWB).

Hardlopen

Naast het wandelen organiseren De Veenlopers opnieuw een clinic en wel voor de AMC loop in Amsterdam, die gehouden wordt op zondag 26 mei 2019. De 10-weekse clinic zal starten op donderdagavond 21 maart 2019 om 19:30 tot 20:45 uur. Verzamellocatie is de Ontspanningsweg 1 in Mijdrecht (zij-ingang van Optisport).

Er worden twee groepen gevormd nl. 5 en 10 km en deze zullen door gediplomeerde trainers worden begeleid.Deelnemers aan de 5 km clinic kunnen zich voorbereiden door in de weken voordat de training van start gaat te beginnen met 2x per week te gaan wandelen. Begin met 20 minuten stevig wandelen en probeer elke week een kwartier langer te wandelen. Zo bouw je ongemerkt na 4 weken al een aardige basisconditie op en zal het hardlopen tijdens de training makkelijker gaan. Als deelnemer aan de 10 km kan je minimaal 5 km achter elkaar hardlopen.

De kosten voor deze clinic bedragen € 45,-. Dit is inclusief het inschrijfgeld voor deelname aan de AMC loop.

Direct lid worden

Je kunt ook direct lid worden van De Veenlopers dan kan je namelijk gratis deelnemen aan deze clinic en een heel jaar 2 x per week trainen in groepsverband. De inschrijfkosten voor de AMC loop zijn dan wel voor je eigen rekening. Het lidmaatschap kost € 55,- per jaar plus een eenmalige bijdrage van € 7,50 voor de aanmelding bij de Atletiekunie. Wil je je aanmelden als lid dan kan dat via de website van www.veenlopers.nl, graag met vermelding dat je deel wilt nemen aan de voorjaars clinic voor de AMC loop, plus de afstand waarvoor je wilt gaan trainen.
Ben je enthousiast?  Aanmelden kan via de website www.veenlopers.nl.


Laatst bewerkt op: 9 maart 2019 16:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Keuze uit 3 voorjaarsclinics bij De Veenlopers

De hele winter was het ’s avonds donker en nu de dagen weer langer worden is het heerlijk om weer naar buiten te gaan en te bewegen.Er starten maar liefst 3 voorjaarsclinics, een wandel-, een hardloop en een clinic Begeleid afvallen in combinatie met bewegen. Bij het wandelen moet je … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: