001 -Brouwer Transport
Vrijwilligerswerkzaamheden langs de weg in Kudelstaart tijdens  Landelijke Opschoondag

Vrijwilligerswerkzaamheden langs de weg in Kudelstaart tijdens Landelijke Opschoondag


Geplaatst op: 11 maart 2019

Helaas zijn er nog te veel mensen die achteloos hun afval op straat laten vallen, wat door de wind aan het zwerven slaat. Met een beetje mazzel blijft het in struiken hangen, waar het weer uitgevist kan worden, maar in weilanden veroorzaakt het al meer gevaar doordat dieren hiervan eten. En dikwijls waait het zwerfafval het water in, daar begint de ellende pas echt! Het gaat met de stroming mee, sloten en rivieren door, naar de oceaan waar het in de magen van vogels en vissen belandt en zo in onze voedselketen terecht komt!
Plastic Sushi? Eet smakelijk!

Een sigarettenpeuk is ook zo’n ding, waarvan men maar denkt dat het geen kwaad kan om het op de grond te gooien, of beter nog in de put, dan zie je er ook niks meer van. Maar niets is minder waar! In die peuken zitten giftige stoffen die het grondwater vervuilen en in de put gaat het via het riool ook de wateren in. Bovendien zijn er veel dieren (vooral jonge dieren die nog van alles moeten leren) die zo’n peuk als een stukje brood ofzo zien en stikken er vervolgens in. Dit geldt ook voor kauwgom!

Bovendien zijn deze twee ‘kleintjes’ (met grote vervuilfactor) bijzonder lastig om op te ruimen, dus graag maar meteen in de daarvoor bedoelde afvalbak. Hoeveel moeite kan het zijn?
 
Garby Aalsmeer organiseert in samenwerking met AalsMeerGroen daarom weer een opschoonactie en dit keer is Kudelstaart aan de beurt. Het plan is om gezamenlijk een deel van de wijk te ontdoen van zwerfafval en sinds de Carnaval ligt er meer dan genoeg voor iedereen! Verzamelen om 10.00u bij Café op de Hoek met koffie en thee, gesponsord door dit Café voor alle deelnemers! Daarna worden knijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes uitgedeeld.

De route zal gaan over de Kudelstaartseweg, via de Madame Curiestraat naar de Mijnsherenweg en via het winkelcentrum weer terug naar het Café alwaar rond 13.00u de deelnemers een heerlijk geurende warme kop tomatensoep te wachten staat.
 
Mocht u die dag niet kunnen of in uw eigen buurt willen opruimen? Hiervoor zijn knijpers gratis verkrijgbaar via Garby.Aalsmeer@gmail.com of facebookbericht.
 
Graag aanmelden vóór 22 maart in verband met hoeveelheid materiaal/soep.


Laatst bewerkt op: 11 maart 2019 07:49

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijwilligerswerkzaamheden langs de weg in Kudelstaart tijdens Landelijke Opschoondag

Helaas zijn er nog te veel mensen die achteloos hun afval op straat laten vallen, wat door de wind aan het zwerven slaat. Met een beetje mazzel blijft het in struiken hangen, waar het weer uitgevist kan worden, maar in weilanden veroorzaakt het al meer gevaar doordat dieren hiervan eten. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: