001 -Brouwer Transport
'Blijbaantje' van VeenLanden College genomineerd voor junior company van het jaar

'Blijbaantje' van VeenLanden College genomineerd voor junior company van het jaar


Geplaatst op: 11 maart 2019

De start up 'Blijbaantje' is genomineerd voor junior company van het jaar. Het bedrijf wordt gerund door vijf leerlingen van het VeenLanden College uit Mijdrecht.

Begin dit jaar kregen de atheneum 5 leerlingen de kans om met een groepje een eigen bedrijf te starten. Docent Patrick Fränzel is dit project gestart via Stichting Jong Ondernemen. “Jongeren die al heel vroeg leren om in de praktijk te ondernemen hebben betere vooruitzichten in de toekomst.”

Één van de groepjes bestond uit Danique, Isabel, Debbie, Meike en Serena. De dames richtte de onderneming 'Blijbaantje' op. Isabel: “Vorig jaar paste ik veel op, maar ik wilde het liefst een vaste baan om geld te verdienen. Dan kom je als scholier al snel in een supermarkt terecht. Als je een bijbaan zoekt en vooral een leuke aantrekkelijke bijbaan, dan zijn er eigenlijk geen websites waar je terecht kunt. Toen we deze opdracht kregen, dacht ik, door mijn eigen ervaring, al vrij snel: dat moet het worden: een banensite voor scholieren.” Zo werd “Blijbaantje” een feit.

Het resultaat van 'Blijbaantje'; een website waarop werkgevers kunnen adverteren. Scholieren kunnen zich gratis aanmelden en krijgen een eigen account. Zo komen de twee met elkaar in contact in de hoop op leuke baantjes en goed personeel. De eerste adverteerders zijn al een feit.

De dames waren maandagmiddag nog niet bereikbaar voor een eerste reactie op de nominatie. Hun middelbare school, het VeenLanden College, die de opdracht gaf voor het project is in ieder geval laaiend enthousiast. Zij laten weten dat de vijf ondernemers een workshop bij Disney krijgen ter voorbereiding op de finale die vrijdag 12 april gepland staat.

De website van 'Blijbaantje' is tijdelijk offline. Een oud-leerling van de school heeft een make-over voor het platform aangeboden. Zo kunnen ze extra shinen in de finale.

 

 

 


Laatst bewerkt op: 11 maart 2019 17:14

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

'Blijbaantje' van VeenLanden College genomineerd voor junior company van het jaar

De start up 'Blijbaantje' is genomineerd voor junior company van het jaar. Het bedrijf wordt gerund door vijf leerlingen van het VeenLanden College uit Mijdrecht. Begin dit jaar kregen de atheneum 5 leerlingen de kans om met een groepje een eigen bedrijf te starten. Docent Patrick Fränzel is dit project … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: