001 -Family

Volleybal Vereniging Atalante gaat weer starten met Scholenproject op Vinkeveense basisscholen


Geplaatst op: 24 oktober 2011

Vanaf maandag 31 oktober start de marathonserie met maar liefst 8 dagen van volleyballessen op de drie Vinkeveense basisscholen De Pijlstaart, De Schakel en de Jozefschool wat mogelijk gemaakt wordt door de nieuwe Vinkeveense supermakt: Albert Hein. Een trainer van de Nederlandse Volleybalbond komt naar Vinkeveen om de kinderen van groep 3 t/m 8 tijdens de gym volleyballes geven in De Boei.

Iedere groep krijgt twee keer les en per groep wordt op verschillende niveaus gespeeld. De jongste kinderen van groep 3 en 4 spelen met serveren, vangen en gooien. Bij de wedstrijden draaien ze een plekje door, iedere keer nadat ze de bal over het net hebben gegooid. Dat maakt het voor deze kinderen erg levendig. Het middenniveau (groep 5-6) leert het onderhands en bovenhands spelen erbij doordat ze de eerste bal niet vangen maar spelen naar een teamgenootje. Deze gooit de bal vervolgens over het net en dan draaien ze weer een plekje door. Voor groep 7 en 8 lijkt het spelletje al heel veel op het normale volleybal. Ze spelen netjes in drieën, maar de tweede bal mag nog gevangen worden. De kinderen hoeven bij dit niveau niet meer door te draaien en alleen door als een team samen te spelen kun je punten verdienen.

Na 2 weken van lessen volgt het befaamde Aparts Scholentoernooi. Dit jaar alweer voor de negende keer! Naast Aparts krijgen we ook financiële steun van de gemeente en de NeVoBo; zonder deze partijen zou het niet mogelijk zijn een dergelijk evenement op te zetten. De eerste paar jaar werd het toernooi gespeeld op één woensdagmiddag, inmiddels is het uitgegroeid tot een grote gezellige happening en wordt het op 2 woensdagmiddagen na elkaar gespeeld. Dit jaar op 16 en 23 november, vanaf 13:00 uur. Ouders, familie en vrienden zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken en aanmoedigen in De Boei!

Zie voor meer info: www.vv-atalante.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volleybal Vereniging Atalante gaat weer starten met Scholenproject op Vinkeveense basisscholen

Vanaf maandag 31 oktober start de marathonserie met maar liefst 8 dagen van volleyballessen op de drie Vinkeveense basisscholen De Pijlstaart, De Schakel en de Jozefschool wat mogelijk gemaakt wordt door de nieuwe Vinkeveense supermakt: Albert Hein. Een trainer van de Nederlandse Volleybalbond komt naar Vinkeveen om de kinderen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: