Toneelgroep De Opregte Amateur: Elk vogeltje zingt


Geplaatst op: 24 oktober 2011

Op 4 en 5 november gaat de Hoefse toneelvereniging in de voorstelling opnieuw kamperen. Het stuk "Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is", geschreven door Frouwke Doornbos-Dijkhuis, gaat over een bedrijf, dat een teambuildingsweekend ondergaat op een camping. Maar behalve dat de decorgroep opnieuw een uitdaging heeft om binnen in de zaal het op buiten te laten lijken, lijkt het blijspel echter in de verste verte niet op het vorige campingavontuur en ook het decor zelf zal compleet anders zijn.

Kees Mulder loopt tegen zijn pensioen en wil zijn opvolger inwerken om zijn werk over te nemen, maar wie gaat hem opvolgen? Er zijn verschillende kandidaten met allemaal verschillende eigenschappen, wat het kiezen er voor Kees niet makkelijker op maakt en hij huurt een professional in om hem daarin terzijde te staan. Als de groep echter op de camping belandt, loopt het allemaal niet zo als Kees had gedacht. Er blijken dubbele agenda's te zijn, de hoogbejaarde campinggast ArendJan van Slingeren protesteert tegen de herrie, de leiding van de camping raakt betrokken, een vogelaar zoekt ondertussen een uil en een werkloze bouwvakker komt ook nog even ‘helpen'. Hoe moet de arme Kees uit deze warboel komen?
Een blijspel mag niet zo heten, als uiteindelijk alles niet op zijn pootjes terecht komt, dus de toeschouwers zullen vast samen met Kees uiteindelijk terugzien op een geslaagde avond.
Het stuk stelt naast het speciale decor nog meer speciale eisen: vele licht-en geluidseffecten en een aangepaste regie. De Opregte Amateur heeft echter voor wel hetere vuren gestaan en staat garant voor twee avonden toneelspektakel!

De voorstellingen worden gegeven op vrijdag 4 en zaterdag 5 november om 20:00 in het theater De Springbok, Oostzijde 61a in De Hoef. De zaal is open vanaf 19:00 uur en na afloop blijft uiteraard de bar voldoende lang open, zodat u het stuk kunt nabespreken met de spelers en andere leden van de vereniging.
Gezien de belangstelling is het raadzaam te reserveren, immers de afgelopen voorstellingen waren allemaal uitverkocht en in de voorverkoop is driekwart van de plaatsen al weer weg. Reserveren kan via de website www.opregteamateur.nl (tabblad reserveren) of anders via Ronald Wieman (0297 - 593291).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toneelgroep De Opregte Amateur: Elk vogeltje zingt

Op 4 en 5 november gaat de Hoefse toneelvereniging in de voorstelling opnieuw kamperen. Het stuk "Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is", geschreven door Frouwke Doornbos-Dijkhuis, gaat over een bedrijf, dat een teambuildingsweekend ondergaat op een camping. Maar behalve dat de decorgroep opnieuw een uitdaging heeft om binnen in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: