001 -Brouwer Transport
Burgemeester Nobel op Radio Aalsmeer

Burgemeester Nobel op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 12 maart 2019

Erik Kreike en Sem van Hest ontvangen op dinsdag 19 maart in ‘Radio Aalsmeer Politiek’ burgemeester Jeroen Nobel. Uiteraard met hem een terugblik op vier jaar burgemeesterschap in Aalsmeer. Ook aandacht voor de Provinciale Statenverkiezingen met o.a. Hermen de Graaf, Statenlid. Van 19.00 tot 20.00 uur. Verder deze en komende week op de radio:
 
Mediator Marion Geisler bij ‘Echt Esther’
Marion Geisler uit Kudelstaart is coach en mediator. Ze helpt mensen in conflictsituaties weer tot elkaar te komen of goed uit elkaar te gaan. “Wees er vroeg bij, omdat we dan het hele pad van ontbranding niet terug hoeven te lopen. Mensen zijn dan nog ‘on speaking terms’, vinden elkaar nog leuk en dan wordt het verbetertraject ook leuk!” Donderdag 14 maart komt Marion ons hier alles over vertellen. Heb je een vraag aan Marion? Mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl.
 
‘That’s Life’ opgeschoond, belezen en kunstig
Het weer die ene donderdag in de maand dat Jenny Piet en Wilbert Streng, met ondersteuning van technicus Dennis Wijnhout van 20.00 tot 22.00 uur radio maken. Als eerste te gast Garby Aalsmeer met Yvette Koehler over de landelijke Opschoondag op 23 maart, deze keer is Kudelstaart aan de beurt om met een groep mensen vrijwillig de omgeving te ontdoen van straatvuil. Daarna Anton Furnee van de Bibliotheek Amstelland, programmacoördinator van de bieb. Hij vertelt over  de lezing van Nelleke Noordervliet op 27 maart middenin de Boekenweek. Ook is er al op 22 maart een bijzonder evenement: het Boekhuisbal 2019 met schrijvers uit Aalsmeer, Kudelstaart en Amstelveen. Verder KCA in het Oude Raadhuis met Heleen van Haaften, aanstaande zaterdag opent de nieuwe tentoonstelling “Stillevens” met de kunstenaars Corry Zwart, Jeroen Luijt en Afke Borgman. Heleen neemt deze keer Corry Zwart mee naar de studio. Het laatste half uur gaan we los met live muziek van het Frankfurter Polka Trio, bijzondere melancholische muziek.
 
‘Let’s Go’ over lerarenstaking
Jonas en Laurens er vrijdag weer met aandacht voor de lerarenstaking die vrijdag landelijk plaatsvindt. Ook scholen in Aalsmeer en Kudelstaart doen hieraan mee. Op de Jozefschool wordt het een hele bijzondere lesdag want voor een keertje mogen ouders en opa’s en oma’s lesgeven aan de leerlingen. Zo ook Kim Maarse als moeder. Ze was jaren actief bij Radio Aalsmeer en gaat het hebben over radio maken en gaat samen met de kinderen de juf interviewen over onder andere de staking. Dit is terug te horen tijdens ‘Let’s Go’. Jonas en Laurens hebben een rondje gebeld met andere basisscholen in Aalsmeer, want doen ze allemaal wel mee met de lerarenstaking?
 
‘DownTown Radio’
Zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur zijn Dennis, Rinus en Ilse er weer en hebben ze Sandra van Duijl te gast in de studio. Sandra is de oprichtster en voorzitter van de Dutch Down Support Foundation. Deze stichting ondersteunt kinderen met Downsyndroom in kansarme gebieden in het buitenland met kennis en middelen die in ons land gewoon zijn. Haar zoon Laurens, de inspiratie om deze stichting te starten, was vorig jaar al eens bij DownTown Radio en komt zaterdag gezellig weer mee. Door zijn werk bij Restaurant Oh! en Zaai Kweek & Eet is hij geen onbekende in Aalsmeer. De 21-jarige mag zijn favoriete muzikale top 3 komen presenteren. Verder aandacht voor het DownTown Ophelia dat over ruim drie maanden in de Ophelialaan plaatsvindt. Want de organisatie heeft niet stil gezeten.
 
'Door de Mangel' ontvangt Aad Hofland
Thea Jongkind was de 246egast in de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’. Zij heeft de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers gedaan. Thea noemde zichzelf bedachtzaam, zorgzaam en creatief. Zij had zelfs een vierde eigenschap: punctueel. De oud-apothekers assistente, of zoals zij zelf zei ‘pillendraaier’ is ook de schrijfster van het boek ‘100 jaar kerkgeluiden’.
 
Ook Thea heeft een volgende gast bereid gevonden op maandag 18 maart naar de studio te komen. Aad Hofland is een van de oprichters van een productiebedrijf in brillenglazen. Daarnaast is hij medeoprichter van ‘Buurtbakens’. Jongkind wil graag van hem weten wat zijn drijfveren zijn om zich te verdiepen in de toekomst van de arbeid. Deze en nog vele andere verrassende vragen zullen maandag aan Thea worden voorgelegd in ‘Door de Mangel’. Mocht je als luisteraar een vraag hebben, mail deze dan naar: info@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar de studio: 0297-325858.
 
‘Intermezzo’ met Eerste Klarinettist
Op 18 maart presenteert Sem van Hest voor de 2e keer Intermezzo en hij heeft in dit programma tijdens het eerste uur een gesprek met Rick Huls, Eerste Klarinettist van o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Uriël Ensemble. Rick is een boeiend verteller en waarover dat maandag zal gaan is nu nog niet bekend, maar zeker het beluisteren waard voor liefhebbers van klassieke muziek! Intermezzo op maandagavond van 21.00 tot 23.00 uur.


Laatst bewerkt op: 12 maart 2019 18:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester Nobel op Radio Aalsmeer

Erik Kreike en Sem van Hest ontvangen op dinsdag 19 maart in ‘Radio Aalsmeer Politiek’ burgemeester Jeroen Nobel. Uiteraard met hem een terugblik op vier jaar burgemeesterschap in Aalsmeer. Ook aandacht voor de Provinciale Statenverkiezingen met o.a. Hermen de Graaf, Statenlid. Van 19.00 tot 20.00 uur. Verder deze en komende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: