001 -Brouwer Transport
College van B&W Aalsmeer bezoekt Direct Current

College van B&W Aalsmeer bezoekt Direct Current


Geplaatst op: 13 maart 2019

Direct Current is een innovatief bedrijf met een specialisme in gelijkstroom. Zij beschikken over meer dan 30 jaar kennis en ervaring op dit gebied. Het college van B&W bezocht het.

Het college bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties in Aalsmeer om deze te leren kennen. Ditmaal bezochten zij het bedrijf Direct Current. Direct Current is ervan overtuigd dat slimme netten op gelijkspanning de basis is voor een duurzame energietransitie. “We moeten van het gas af en tegelijk ligt er een behoorlijke vraag naar meer elektriciteit. Ons huidige netwerk kan dit niet aan. Gelijkstroom kan in de energietransitie een grote rol gaan spelen. Nederland loopt in de ontwikkeling hiervan voorop.” Aldus Harry Stokman van Direct Current.

De productie van duurzame elektriciteit is steeds vaker gebaseerd op gelijkstroomtechnologie. Ook is het grootste deel van onze Huishoudelijke apparaten gebaseerd op gelijkstroom. De bestaande netten zijn alleen geschikt voor wisselstroom. Daardoor moet wisselstroom omgezet worden naar gelijkstroom. Dat leidt tot energieverliezen. Een gelijkstroomnet speelt in op de toename van het gebruik van duurzame energie. Dit net kan kostenbesparend werken omdat er minder energie verloren gaat.

Direct Current ziet toekomst in energie uit zonnepanelen en wind. Als we dit slim organiseren samen met het huidige elektriciteitsnetwerk kunnen we Nederland

toekomstbestendig maken met een stabiel netwerk. Hiervoor is het wel van belang dat we meer gaan kijken naar een gebieds- of wijkgerichte aanpak.

Het college van B&W was erg geïnteresseerd in de visie van dit bedrijf. “Duurzaamheid is belangrijk, de activiteiten van dit bedrijf voegen hier een extra dimensie aan toe. Daarom willen wij als gemeente openstaan voor deze ontwikkelingen voor bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten.” Aldus wethouder duurzaamheid, Wilma Alink.


Laatst bewerkt op: 13 maart 2019 10:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College van B&W Aalsmeer bezoekt Direct Current

Direct Current is een innovatief bedrijf met een specialisme in gelijkstroom. Zij beschikken over meer dan 30 jaar kennis en ervaring op dit gebied. Het college van B&W bezocht het. Het college bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties in Aalsmeer om deze te leren kennen. Ditmaal bezochten zij het bedrijf Direct … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: