001 - Homan Zonnepanelen
Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?


Geplaatst op: 12 maart 2019

Zo’n 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van Big Data Small. De overige 30 procent heeft geen verzekering en hoopt op een andere manier de uitvaart te bekostigen, bijvoorbeeld met spaargeld of overwaarde van een woning. 

Hier zit echter wel een probleem, want de kosten van een uitvaart worden vaak onderschat. Dit speelt met name bij jongeren en jongvolwassen, die de kosten op zo’n 5.000 euro ramen. Gezien het feit dat de kosten van een uitvaart daadwerkelijk op zo’n 8.000 euro uitkomen, zijn veel Nederlanders dus niet of slechts beperkt gedekt.

Nabestaanden hebben daardoor soms onvoldoende middelen om de uitvaart te bekostigen. Wachten op de woning van de overledene, die verkocht moet worden, is geen optie, omdat de rekening van de uitvaartverzorger al veel eerder moet worden betaald. 

Nabestaanden achterlaten

Wie zijn/haar nabestaanden niet wil laten opdraaien voor de uitvaart zorgt dus voor een potje geld van 8.000 euro of een uitvaartverzekering met diezelfde dekking. 

Voor wie nog moet beginnen met sparen, is de tweede optie vaak een stuk voordeliger, gezien de lage rente en de vermogensbelasting. 

Bij het vergelijken en afsluiten van de verzekering komen de onderstaande tips goed van pas: 

1.    Maak een inschatting van de kosten: hoewel de gemiddelde kosten  misschien op 8.000 euro liggen, is het altijd handig om in te schatten wat de uitvaart op basis van persoonlijke eisen en wensen daadwerkelijk gaat kosten. 
2.    Kies een polis die aansluit bij de wensen: er zijn verschillende soorten verzekeringen. De ene keert uit in kapitaalvorm (geldbedrag), terwijl de ander een vast pakket aan diensten en producten dekt (naturapolis). 
3.    Zorg voor een waardevaste uitkering: de kosten van een uitvaart zullen de komende jaren verder stijgen. Het is dan raadzaam om de uitkering van de verzekering mee te laten stijgen. Zo wordt voorkomen dat de dekking na overlijden te laag is. 

Besparen op uitvaart

Wie echt wilt besparen op een uitvaart kan overwegen om zelf de uitvaart te regelen. Dit is een behoorlijke klus en zeker niet eenvoudig tijdens een emotionele periode. 

Op Uitvaartverzekering.nl staat een stappenplan voor het zelf regelen van de uitvaart.


Laatst bewerkt op: 14 maart 2019 11:14

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Zo’n 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van Big Data Small. De overige 30 procent heeft geen verzekering en hoopt op een andere manier de uitvaart te bekostigen, bijvoorbeeld met spaargeld of overwaarde van een woning.  Hier zit echter wel een probleem, want … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: