001 -Family

Kevin Regelink bijna podium in Heerenveen


Geplaatst op: 24 oktober 2011

Afgelopen zaterdag werd alweer de tweede wedstrijd van de KPN schaatsmarathoncup gereden in het Thialf in Heerenveen. Het Thialf is een snelle baan waar de snelste tijden worden gereden maar voor de marathonrijders gelden andere wetten! Door de relatieve droge lucht en ook wel de warmte zijn het toch vaak zware wedstrijden. Zo ook afgelopen zaterdag bij de B-rijders waarin Kevin Regelink goed mee draait in de top van het klassement. Voor het begin van de wedstrijd stond Kevin zesde in het tussenklassement.

Er waren weer vele ontsnappingspogingen waar elke keer een rijder van Kevin zijn team Romex Restate bij zat. Bij de tweede tussensprintserie over drie ronden pakte Kevin ook twee puntjes voor het klassement mee. Ongeveer twintig ronden voor het einde ging er weer een groep van vier rijders weg uit het peloton met daarin een teamgenoot van Kevin, Jasper van Tol uit Aalsmeer. Kevin zocht zijn plekje voor in het peloton op. Met nog een paar ronden te gaan viel er een rijder uit de kopgroep weg en waren er nog drie vooruit. Het peloton kwam steeds meer op snelheid en liep in op de kopgroep. Toch bleven de drie uit de greep van het peloton en Jasper won de wedstrijd. Kevin kon zich goed handhaven voorin en kwam achter de rijder in het witte pak (leider van het jongerenklassement) als tweede de laatste bocht uit en op de finish drukte Kevin zijn schaats ieder eerder over de eindstreep en won dus het pelotonsprint wat voor Kevin heel belangrijk was. Het bevestigd dat Kevin een massasprint kan winnen. Met een vierde plek is Kevin naar de vierde plek in het jongerenklassement gestegen en team Romex Restate staat nog vaster op de eerste plaats in het ploegenklassement. Aanstaande zaterdag om 18.00 uur staat Kevin en zijn team aan de start van de marathon op de Vechtse Banen in Utrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kevin Regelink bijna podium in Heerenveen

Afgelopen zaterdag werd alweer de tweede wedstrijd van de KPN schaatsmarathoncup gereden in het Thialf in Heerenveen. Het Thialf is een snelle baan waar de snelste tijden worden gereden maar voor de marathonrijders gelden andere wetten! Door de relatieve droge lucht en ook wel de warmte zijn het toch vaak … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: