Hertha vergeet te winnen van Bloemenkwartier

Geplaatst op: 24 oktober 2011

Hertha is afgelopen zaterdag niet verder gekomen dan 2-2 tegen een veel zwakker Bloemenkwartier. De Herthanen, die met de rust tegen een 1-2 achterstand aankeken, vergaten met name in de tweede helft het krachtsverschil in de juiste score uit te drukken. De vele kansen werden gemist, waardoor de Vinkeveners de punten moesten delen.

Hertha wist dat het bij een overwinning zou stijgen naar de vierde plaats in de competitie en startte goed. Met verzorgd spel en bij vlagen met goed voetbal was Hertha vanaf het begin de bovenliggende partij. Alleen tot echte uitgespeelde kansen kon de thuisploeg niet komen, pas na 29 minuten werd Hertha gevaarlijk. Dave Ruijzenaars werd vrijgespeeld in de zestienmeter, maar zijn inzet werd door de keeper en de verdediger op de lijn onschadelijk gemaakt. In de 33ste minuut kwam Hertha op de verdiende 1-0 voorsprong, Wim Mollers kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal hard in de korte hoek. Na de voorsprong van Hertha kwam Bloemenkwartier ook beter in de wedstrijd, in de 38ste minuut betekende dit ook meteen de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts verrastte de Hertha verdediging, de geheel vrijstaande middenvelder liet keeper Wouter Moen kansloos, 1-1. Hertha was even een moment de weg kwijt, waarvan de gasten direct profiteerden. Een halfhoge voorzet vanaf links werd schitterend verlengd met de hak en plofte in de verre hoek, 1-2. Hertha, de betere ploeg in de eerste helft, ging zowaar met een achterstand de rust in.

Na rust kwamen Albert Haveman en Rogier Cretier binnen de lijnen en ging Hertha met meer druk naar voren spelen, dit resulteerde binnen 5 minuten spelen in de gelijkmaker. Na knap voorbereidend werk van Mollers kon de meegelopen Jorg Landwaart de gelijkmaker aantekenen, 2-2. De toeschouwers op de Molmhoek zagen daarna een eenzijdige wedstrijd. Hertha heerste onder leiding van aanvoeder Lars Overzee op het middenveld, had het beste van het spel en stapelde kans op kans, maar mistte scherpte en geluk in de afronding. Bloemenkwartier kon alleen nog maar tegenhouden en hopen op een punt. Twee inzetten van de goedspelende Mollers werden door de keeper knap gepareerd, de Groot had pech met een kopbal en kwam net te laat na goed voorbereidend werk van Chris van Rijn. Hierdoor eindigde de zevende competitiewedstrijd in een teleurstellend gelijkspel.

Door het gelijke spel staat Hertha op de zesde plaats. De komende tijd zal de ploeg van trainer van Burik zonder de centrale verdedigers Lars Overzee en Dennis van de Broek moeten stellen. Van der Broek word geopereerd aan zijn meniscus en zal enkele weken uitgeschakeld zijn, Overzee ondergaat een operatie aan zijn schouder en zal mogelijk enkele maanden niet in actie kunnen komen.

Hertha 2 verloor in de beker op bezoek bij FC Breukelen met 2-1, de ploeg is hierdoor uitgeschakeld. Zaterdag speelt Hertha 2 weer voor de competitie, 't Vliegdorp komt dan op bezoek, er zal om 12.15 uur worden afgetrapt.

Zaterdag speelt Hertha thuis tegen VIOD Tienhoven. VIOD is een oude bekende voor de Vinkeveners, vorig seizoen werd er twee keer ternauwernood gewonnen (4-3 en 2-4), de aftrap is om 14.30 uur op sportpark de Molmhoek.

Hertha is afgelopen zaterdag niet verder gekomen dan 2-2 tegen een veel zwakker Bloemenkwartier. De Herthanen, die met de rust tegen een 1-2 achterstand aankeken, vergaten met name in de tweede helft het krachtsverschil in de juiste score uit te drukken. De vele kansen werden gemist, waardoor de Vinkeveners de … Lees meer »