Simpele bekerzege voor Argon Mijdrecht

Geplaatst op: 24 oktober 2011

Het meest opvallende moment van de bekerwedstrijd tussen topklasser Argon en zaterdag vierde klasseer Maarssen was eigenlijk na 7 minuten spelen, toen de gasten er in slaagden om de stand weer in evenwicht te brengen. Want nog voor de eerste minuut op het scorebord was verschenen wist Brayton Biekman de bal na een voorzet van Joshua Patrick tegendraads langs doelman Bakker te koppen voor de openingstreffer en daarmee leek een start gegeven te worden aan een avondje prijsschieten. Maar de eerste de beste mogelijkheid voor de gasten leverde dus de 1-1 op, al was de manier waarop de treffer viel wel goed voor het rariteitenkabinet. Een eenvoudige terugspeelbal op doelman Bogdan Constantin leverde vanwege het bekende polletje een mistrap op van de doelman en zelden zal van der Molen van Maarssen een simpeler goal gemaakt hebben, hij schoof de bal eenvoudig in het lege doel, 1-1.

Maar na deze "oprisping" bleek het al gauw, dat de sportief weerstand biedende gastploeg simpelweg kwaliteit tekort kwam om het Argon moeilijk te maken. Na 20 minuten werd dit in de stand tot uiting gebracht, toen een overtreding op Joshua Patrick een strafschop opleverde, die door Patrick Lokken beheerst werd benut en vier minuten later was de spits wederom succesvol, nu echter met een schitterend geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied, 3-1. Mede door knap ingrijpen van doelman Bakker, enige onzuiverheid bij pogingen van Patrick Lokken en Joshua Patrick en een helpende voet van middenvelder te Water op de doellijn na een kopbal van Erik Mulder werd deze stand ook de ruststand.

Na de wisseling van helft was het al snel de ingevallen Samir Jebbar, die de bal na een door Brayton Biekman ingekopte hoekschop het laatste zetje wist te geven (4-1), waarna Joshua Patrick na 65 minuten zijn goaltje mee pikte, toen hij na een pass van Biekman de doelman wist te omspelen en de bal keurig tussen de palen mikte voor de 5-1.

Een kwartier voor tijd slaagde Nicolai Verbiest er in, de bal uit een vrije trap keurig over de muur en precies in de kruising te plaatsen, een goal die meer publiek waard was dan de ruim honderd die op deze wedstrijd af waren gekomen, 6-1. In het laatste deel van de wedstrijd werden nog enkele mogelijkheden gemist en mikte invaller Ibrahim El Ahmadi nog op de paal, maar in de slotminuut slaagde Erik Mulder (die inmiddels de aanvoerdersband had overgenomen van Patrick Lokken, die plaats had gemaakt voor El Ahmadi) er toch nog in de bal voor de zevende maal tegen het Maarssense net te plaatsen, door raak te koppen na een voorzet van Samir Jebbar.
Daarmee kreeg deze wedstrijd een uitslag, die gezien de krachtsverschillen normaal genoemd kon worden, was iedereen content over de van beide zijden getoonde sportiviteit en kon begonnen worden aan een zaterdagavond, waarop eens geen rekening gehouden diende te worden met daaropvolgende zondag.

Het meest opvallende moment van de bekerwedstrijd tussen topklasser Argon en zaterdag vierde klasseer Maarssen was eigenlijk na 7 minuten spelen, toen de gasten er in slaagden om de stand weer in evenwicht te brengen. Want nog voor de eerste minuut op het scorebord was verschenen wist Brayton Biekman de … Lees meer »