VLC

Slimme verkeerslichten in Mijdrecht: minder wachten voor rood


Geplaatst op: 16 maart 2019

Verkeerslichten die weten dat je eraan komt en dan op groen gaan, zodat je lekker door kunt rijden. Dat klinkt misschien als muziek in je oren, en het is ook nog eens sneller de realiteit dan je denkt.

In Mijdrecht bij de N201 gaat vandaag een pilot van start met zogeheten slimme verkeerslichten. Voorlopig kunnen alleen vrachtwagens van Brouwer Transport profiteren van de slimme lichten.

In de voertuigen is een speciale boordcomputer ingebouwd die in verbinding staat met de verkeerslichten. Dankzij speciale software komt er niet alleen data uit de voertuigen, maar ontvangen de lichten ook data terug van weggebruikers.

Vrachtwagen herkennen

De verkeerslichten zijn zo in staat om vrachtwagens te herkennen en bijvoorbeeld de groentijd te verlengen zodat er lekker doorgereden kan worden. Zo worden de start- en stopbewegingen beperkt, is er minder CO2-uitstoot en wordt geluidsoverlast verminderd.

De pilot op de N201 loopt naar verwachting ten einde rond de zomerperiode. Het is één van van de eerste pilots met slimme verkeerslichten in Nederland.

Laatst bewerkt op: 16 maart 2019 17:25

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Slimme verkeerslichten in Mijdrecht: minder wachten voor rood

Verkeerslichten die weten dat je eraan komt en dan op groen gaan, zodat je lekker door kunt rijden. Dat klinkt misschien als muziek in je oren, en het is ook nog eens sneller de realiteit dan je denkt. In Mijdrecht bij de N201 gaat vandaag een pilot van start met zogeheten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: