Simpele overwinning voor De Vinken

Geplaatst op: 16 maart 2019

Met de pupillen van de F1 als team van de week trok het vlaggenschip van De Vinken ten strijde. Trainer-coach Dirk van der Vliet kon deze keer zijn vertrouwde basisacht weer laten starten: Roosmarijn Mooij, Annick Stokhof, Gideon Leeflang en Rutger Woud in de aanval, Fenne Claassen, Dorien Verbruggen, Jelle Mul en Jerom Stokhof in de verdediging.

Het was direct raak. Het eerste schot van Rutger Woud trof doel en ook de tweede poging van Annick Stokhof viel door het gele plastic. Na zeven minuten spelen stond De Vinken al riant op een 5-1 voorsprong. Het werd een weinig spannende vertoning. Wel vielen er diverse blessurepauzes. Fenne (2x gemangeld en gebeukt) en Jerom (getorpedeerd, met een gele kaart voor zijn tegenstander als resultaat) werden daar het slachtoffer van.
Tot aan de rust kon de thuisploeg simpel verder uitlopen. De mooiste treffers waren van Jerom en Jelle, die elkaar in flitsende combi’s wisten te vinden: 9-3 en 12-4 waren hier het gevolg van. De tegentreffers van Dubbel Zes vielen bijna per ongeluk, na een half uur stond het 17-6.

In de tweede speelhelft konden de bezoekers beter meescoren, maar door zelf niet uit te verdedigen en het sterke reboundwerk van De Vinken (Gideon Leeflang) kwam Den Haag niet veel dichterbij.

In de laatste tien minuten zette Van der Vliet nog een viertal reserves in. Finn Kroon, Iris den Boer, Mark de Haan en Lisa van Diemen kwamen binnen de lijnen. De laatste mocht haar debuutdoelpunt laten noteren; zij tekende voor 24-14. De slottreffer van Dubbel Zes viel in de laatste minuut: einduitslag 24-15. Door deze uitslag komt De Vinken op 12 wedstrijdpunten, maar door de verrassende winst van HKC op koploper Tiel is De Vinken nog altijd niet definitief veilig.

De Vinkentreffers kwamen van Annick (6x), Jelle (5x), Jerom (4x) Rutger (3x), Dorien en Roos (2x) en Fenne en Lisa (1x).

Laatst bewerkt op: 16 maart 2019 21:19

In de voorlaatste thuiswedstrijd voor de Vinkeveense korfballers was het Haagse Dubbel Zes de tegenstander. Al snel bleek dat de nog puntloze Hagenaars weinig in konden brengen tegen de scoringsdrift van het Suiteteam. Na een fraaie 17-6 voorsprong bij rust finishten de teams op 24-15. Met de pupillen van de … Lees meer »