001 -Family

Dode bij ongeluk A2 bij Vinkeveen na achtervolging benzinedieven


Geplaatst op: 24 oktober 2011

Vinkeveen - De file op de A2 waarin zaterdag een man om het leven kwam is opzettelijk veroorzaakt door de politie Utrecht. Het Korps landelijke Politie Diensten heeft de geruchten die direct al de ronde deden bevestigd.

De politie Utrecht achtervolgde twee dieven die bij een tankstation waren weggereden zonder te betalen voor hun brandstof. Toen ze bij Vinkeveen in de file reden, botste de vluchtauto in volle vaart op de achterste auto. De 35-jarige Maastrichter in die auto overleefde het ongeluk niet. Een ander slachtoffer raakte licht gewond.

De politie had de file volgens het KLPD veroorzaakt om de dollemansrit van de dieven te stoppen. Voor die maatregel bestaan protocollen en de Rijksrecherche onderzoekt of de politie Utrecht die correct heeft gevolgd.

De twee verdachten, een 47-jarige Tilburger en een 24-jarige inwoner van Rotterdam, raakten zelf ook gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht en daar aangehouden door de politie. Eerder tijdens hun vlucht hadden ze opzettelijk een aantal politieauto's geramd om te ontsnappen.

De aangehouden bestuurder wordt verdacht van poging tot doodslag op politiemensen, dood door schuld en doodslag. Ook wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de kentekenplaten op het voertuig, omdat die vals bleken te zijn. Verder wordt onderzocht of beide verdachten zich daadwerkelijk schuldig hebben gemaakt aan bezinediefstal.

Klik hier voor helikopterbeelden van de KLPD.

Reportage RTV Utrecht

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dode bij ongeluk A2 bij Vinkeveen na achtervolging benzinedieven

Vinkeveen - De file op de A2 waarin zaterdag een man om het leven kwam is opzettelijk veroorzaakt door de politie Utrecht. Het Korps landelijke Politie Diensten heeft de geruchten die direct al de ronde deden bevestigd.De politie Utrecht achtervolgde twee dieven die bij een tankstation waren weggereden zonder te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: