Verdienstelijk gelijkspel voor KDO in Den Haag tegen HVV

Geplaatst op: 18 maart 2019

Na de overtuigende 4-1 overwinning tegen ROAC, mocht KDO 1 afgelopen zondag aantreden tegen naaste concurrent HVV. In Den Haag traden de Kwakelaars aan tegen de ‘Kroonleeuwen’ die in punten gelijk stonden met KDO. Kortom, de selectie van Raymond de Jong kon tegen HVV goede zaken in de subtop van de tweede klasse C. Dit moest KDO echter wel doen zonder de vakantie vierende Sven Vlasman en Tobias Ravelli. Zodoende keerde Jesper Oudshoorn terug onder de lat, terwijl Joris Kortenhorst als ‘valse spits’ werd opgesteld.

In de beginfase had KDO moeite met de tegenwind en de 3-5-2 speelwijze van de thuisploeg. HVV was fysiek sterk en kwam in de 11e minuut toch wel verdiend op voorsprong. Na een Haagse dieptebal rondde aanvaller Stefan Roos bekwaam af, 1-0. Vlak hierna kreeg de spits van HVV een kop kans op de 2-0, maar ontsnapten de Kwakelaars aan een grotere achterstand. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam KDO steeds beter in de wedstrijd. In de 25e minuut tikte Roy Verkaik de bal, vanuit een vrije trap van Jim Klijn, van dichtbij binnen, 1-1. Dit was voor de ervaren verdediger Roy alweer zijn zesde competitiedoelpunt van dit seizoen. Tot aan de rust kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er niet meer tot de pauze.

In de tweede helft, die overigens live te volgen was via Voetbal TV, wilde KDO gaan profiteren van de wind in de rug. De eerste speldenprikken werden echter uitgedeeld door HVV. De nummer veertien was dichtbij de 2-1, maar doelman Jesper Oudshoorn, redde vakkundig. Het meeste Kwakelse gevaar werd deze middag gesticht door Jesse Stange. Diverse malen was hij zijn tegenstander te slim af, maar ontbrak vervolgens de scherpte en het geluk om op voorsprong te komen in Den Haag. De allergrootste kans was in de 67e minuut voor HVV. Invaller Thijs Plasmeijer stapte te snel in op de rand van het zestienmetergebied, waarna KDO uiteindelijk de bal met veel kunst- en vliegwerk van de lijn wist te halen. Ondanks het steeds beter wordende spel van de Kwakelaars bleven grote kansen uit en floot de goed leidende scheidsrechter Jung na ruim negentig minuten af.

Door dit gelijkspel blijft KDO op de vierde plaats in 2C staan, wat aan het eind van het seizoen hoogstwaarschijnlijk recht zal geven op een plaats in de nacompetitie. Om dit te gaan bewerkstelligen dienen de Kwakelaars volgende week tegen Laakkwartier een goed resultaat neer te gaan zetten. Drie weken geleden won KDO ruim van de nummer negen van de ranglijst, maar dit biedt uiteraard geen garantie voor a.s. zondag. De wedstrijd begint om 14:00 uur en deze middag zal er opnieuw een bus gaan afreizen naar Den Haag, wij hopen wederom op uw steun!

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens (63e Thijs Plasmeijer), Joeri Stange, Joris Kortenhorst, Bart Hoving en Jesse Stange.

Laatst bewerkt op: 18 maart 2019 02:21

Na de overtuigende 4-1 overwinning tegen ROAC, mocht KDO 1 afgelopen zondag aantreden tegen naaste concurrent HVV. In Den Haag traden de Kwakelaars aan tegen de ‘Kroonleeuwen’ die in punten gelijk stonden met KDO. Kortom, de selectie van Raymond de Jong kon tegen HVV goede zaken in de subtop van … Lees meer »