001 -Brouwer Transport
Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training

Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training


Geplaatst op: 18 maart 2019

De afgelopen tien weken kwamen 8 kinderen uit groep 5 t/m 8 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar in de St. Jozefschool in Vinkeveen die ruimte beschikbaar stelde.

De training is feestelijk afgesloten met een diploma-uitreiking. Ouders, broers en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en opa’s en oma’s waren van de partij. De kinderen lieten samen met de trainers verschillende oefeningen en spelvormen uit de training zien aan de gasten en toetsten de hen kennis rond weerbaarheid. Zo lieten de kinderen zien hoe sterk kunt staan en speelden ze een tikspel met de gasten, waarbij jezelf verdedigen en anderen helpen centraal stond. Er werd een toneelstuk gespeeld over het meedoen en omgaan met buitensluiten op het schoolplein. De gasten mochten actief meedenken en oplossingen bedenken voor deze lastige situatie. In de quiz met vragen wilde de kinderen weten wat de gasten te vertellen hebben over het verschil tussen plagen & pesten, helpende en positieve gedachten en opkomen voor jezelf. De kinderen hadden veel plezier in het overbrengen van de kennis die zij hadden opgedaan in de training.

Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden toegesproken door de trainer. Een voor een mochten de kinderen het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken aan de training ontvingen zij een symbolisch cadeautje, een sta sterk sleutelhanger, om de kinderen te blijven herinneren aan sterk staan.

De trainers Mirelle Valentijn, Miranda van Kempen en Sharien van Arendonk, kijken terug op een geslaagde training. “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen mag werken, aan het vergroten van je zelfvertrouwen en leren omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”.

Eind mei start de laatste groepstraining vanuit Stichting Samen Sterk voor Kinderen van dit schooljaar. De training Stevige Stap voor aankomend brugklassers uit groep 8 is gepland op dinsdagmiddag na schooltijd. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk voor meer informatie over het totale aanbod op www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen. 


Laatst bewerkt op: 18 maart 2019 09:47

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training

De afgelopen tien weken kwamen 8 kinderen uit groep 5 t/m 8 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar in de St. Jozefschool in Vinkeveen die ruimte beschikbaar stelde. De training is feestelijk afgesloten met een diploma-uitreiking. Ouders, broers en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en opa’s en oma’s waren van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: