Eindelijk is het zover Atlantis 2 promoveert in de zaal

Geplaatst op: 18 maart 2019

Voor een groot aantal van het tweede was dit hun eerste kampioenswedstrijd in de senioren. Bij binnenkomst in de zaal was het meteen al een wauw-factor, overal hingen spandoeken en ballonnen, geregeld door spelers uit de selectie. Bij een flink aantal spelers gierde dan ook de zenuwen door hun lijf. Coach Mark gaf ons voor de wedstrijd al aan, speel je eigen spel en haal je eigen niveau, als we die twee punten in ons achterhoofd hielden kon het bijna niet mis gaan.
En zo gingen we de wedstrijd ook in. Met een volle bank en een volle tribune was het tweede klaar om van start te gaan tegen Tempo 5. De vorige wedstrijd had het tweede al gewonnen maar het was toen zeker geen makkie. Ook vandaag liet het eerste doelpunt lang op zich wachten. Het duurde welgeteld 8 minuten voordat de eerste bal door het gele mandje ging. De eer om het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren ging dan ook naar de jarige Melissa, met een mooi schot opende ze de score. Vanuit daar ging het hard en met een kwartier stond Atlantis ineens voor met 9-1. Tempo 5 vroeg al snel een time-out en kon zich daarna goed herpakken. Ze kwamen best goed terug waardoor er werd gerust met een stand van 12-6.

In de rust kregen we te horen dat we nog meer ons eigen spel moesten spelen. We waren er namelijk nog lang niet en moesten dit wel in de tweede helft blijven vasthouden. De tweede helft begon weer en de sfeer in de zaal werd alleen maar beter. Doelpunten vielen er genoeg maar deze keer wel aan beide kanten. Atlantis kreeg het niet voor elkaar om het gat groter dan 5 doelpunten te houden. Met nog iets minder dan 10 minuten te spelen kwam Tempo zelfs terug tot 3 doelpunten verschil 17-14. Maar dat liet Atlantis zich natuurlijk niet gebeuren om de winst nu nog uit handen te geven. Er werd nog even goed gas gegeven en de score werd uiteindelijk geëindigd door een fantastische goal van Sander die uit de hoek van het veld nog werd gemaakt. De scheidsrechter floot een minuutje later af met een stand van 21-14.

Meteen na de wedstrijd werd het tweede nog gehuldigd. Hierbij werd weer de hele selectie in het zonnetje gezet. Daarnaast werden ook de STC, het wedstrijdsecretariaat, het Medisch Team en natuurlijk coaches Arjan en Mark genoemd. Zonder al deze mensen had Atlantis 2 het allemaal niet zo gekund. Petra Taal had na haar speech nog voor iedereen een mooie bos gerbera’s gesponsord door Zwart Gerbera Kwekerij.

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de zaalcompetitie, maar het kampioenschap kan niemand meer van Atlantis afpakken. Wel wil het tweede de competitie natuurlijk zo goed mogelijk afsluiten. Volgende week staat KZ Danaïden op het programma in Leiden.

Voor iedereen die er bij was, bedankt voor de aanmoediging. We zijn er als Atlantis 2 zeer dankbaar voor dat jullie er bij waren.

Laatst bewerkt op: 18 maart 2019 10:20

16 maart 2019 was de dag dat het voor Atlantis 2 zou moeten gebeuren dit jaar. Na vele jaren in de vierde klasse te hebben gespeeld, wilde het door van Walraven gesponsorde tweede nu eindelijk weer promoveren naar die derde klasse. Voor een groot aantal van het tweede was dit … Lees meer »