001 - Homan Zonnepanelen

Vele hardloop en atletiek mogelijkheden in De Ronde venen


Geplaatst op: 17 maart 2019

Vanaf 26 maart beginnen de KIES JE SPORT van de gemeente De Ronde Venen weer en kunnen scholieren vanaf groep 3 t/m 8 weer kiezen uit verschillende sporten.

Hardloopgroep Abcoude en Hardloop-begeleiding verzorgen onder andere in Abcoude en in Wilnis weer hardlooptrainingen voor de jeugd van de basisscholen groep drie t/m/ groep acht, in een sessie van 5 weken waarbij de jeugd geleerd gaat worden wat een goede warming-up is, wat een goede loophouding is en aan de hand van korte intervalletjes met pauze getraind gaat worden voor circa 3 km aan een stuk hardlopen. Iedere deelnemer krijgt een medaille en een diploma na afloop van de 5 weken.

Deze trainingen zijn een prima voorbereiding op de kinderlopen tijdens De Ronde Hoeploop in Ouderkerk, de Geinloop in Driemond en de Amsterdam UMC loop in de maand mei.

De trainingen vinden plaats op de dinsdagavonden van 19.30 tot 20.30 uur vanaf het parkeerterrein bij de Koot supermarkt. Er wordt gelopen langs het Abcoude meer.

Tevens op de zondagochtenden in Abcoude vanaf 31 maart, van 10.00 tot 11.00 uur op het industrieterrein op de Hollandse kade tegenover de parkeerterreinen van voetbal en hockey hardlooptrainingen trainingen voor de jeugd van de basisscholen groep drie tot en met groep acht. Ook deze trainingen zijn gedurende vijf weken.

Aanmelden kan nog steeds via mailadres sportpost@ziggo.nl o.v.v. naam deelnemers-email adres en leeftijd. De kosten bedragen 1 Euro per training per kind.

Vanaf woensdag 27 maart zijn er ook atletiek en hardlooptrainingen in Wilnis voor kinderen uit De Ronde Venen voor basisschoolleerlingen van groep drie tot en met groep acht.
Deze trainingen worden gegeven op het grasveld achter de Willstee van 14.30 uur tot 15.30 uur en zullen bestaan uit atletiek onderdelen zoals hoogspringen, verspringen, speerwerpen, sprinten en hardlopen. Ook hier met warming-up oefeningen en speelse varianten voor hardlopen en atletiek onderdelen. Ook hier kunnen kinderen zich nog voor aanmelden via sportpost@ziggo.nl en ook hier bedragen de kosten 1 euro per kind per week.

Ook voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar die willen beginnen met hardlopen of sneller willen worden of grotere afstanden willen kunnen lopen begint hardloopgroep Abcoude vanaf 7 april weer een nieuwe serie clinics voor de beginnende en gevorderde hardloper. Ter voorbereiding op onder andere de Ronde Hoeploop in Ouderkerk, de Geinloop in Driemond of de Amsterdam UMC loop, allemaal in mei.

Deze trainingen worden weer verzorgd door gediplomeerde trainers met praktijkervaring die ook zelf meelopen of meefietsen zodat je ook tijdens het trainen tips krijgt over houding en snelheid.
Verder wordt er aandacht besteed aan schoeisel, kleding en ontvang je een schema om ook zelf te trainen als het je uitkomt. Je kunt tweemaal per week meetrainen op de zondagmorgen vanaf 10.00 uur en op de dinsdagavonden vanaf 19.30 uur op bovengenoemde locaties. De kosten voor 12 trainen bedragen 55,00 euro p.p.

Veel lopers uit De Ronde Venen hebben zich al aangesloten bij hardloopgroep Abcoude o.a. uit Abcoude zelf, Baambrugge, Vinkeveen, Wilnis  en Mijdrecht vanwege de gezellige groepen en afwisselende trainingen die bestaan uit routes in de prachtige omgeving van het Gein en Abcoude.

Aanmelden en informatie kan ook via sportpost@ziggo.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vele hardloop en atletiek mogelijkheden in De Ronde venen

Vanaf 26 maart beginnen de KIES JE SPORT van de gemeente De Ronde Venen weer en kunnen scholieren vanaf groep 3 t/m 8 weer kiezen uit verschillende sporten. Hardloopgroep Abcoude en Hardloop-begeleiding verzorgen onder andere in Abcoude en in Wilnis weer hardlooptrainingen voor de jeugd van de basisscholen groep drie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: