Geen bussen, gesloten scholen en afgesloten wegen in De Ronde Venen wegens schietincident Utrecht

Geen bussen, gesloten scholen en afgesloten wegen in De Ronde Venen wegens schietincident Utrecht


Geplaatst op: 18 maart 2019

Het schietincident eerder deze ochtend in Utrecht heeft ook gevolgen voor onze regio. Zo houden bassischolen de deur op slot en is reizen met het openbaar vervoer niet mogelijk. De volgende maatregelen zijn genomen:

  • Verschillende bassischolen in de gemeente De Ronde Venen houden de deuren vandaag dicht. Leerlingen kunnen alleen nog maar opgehaald worden door hun ouders. 
  • Reizen met het openbaar veroer is niet mogelijk. Busmaatschappij Syntus heeft in opdracht van de veiligheidsdiensten alle bussen tot zeker 18:00 uur gecanceld.
  • Het Veenlanden College heeft nog geen maatregelen genomen, maar houden de situatie nauwlettend in de gaten. Zij handelen op advies van de veiligheidsdiensten.
  • Verkeer op de A2 moet rekening houden met een snelheidsbeperking van 70 kilomter per uur en een afgesloten rijstrook. Dit om hulpdiensten de ruimte te geven. Langs alle op- en afritten in de regio staat politie.
  • De carpoolplaats op de A2 bij Abcoude is standplaats geworden van speciale politie-eenheden. Gewapende agenten staan daar te wachten tot zij mogelijk in actie moeten kopen. Deze locatie is gekozen omdat het een centraal punt in de randstad betreft.

Deze maatregelen zijn genomen omdat een vervolgdreiging altijd aannemelijk is. Dat is iets wat de Veiligheidsregio Utrecht laat weten. Zij waarschuwen alert te zijn en vragen elke verdachte situatie direct te melden bij 112.


Laatst bewerkt op: 19 maart 2019 07:19

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geen bussen, gesloten scholen en afgesloten wegen in De Ronde Venen wegens schietincident Utrecht

Het schietincident eerder deze ochtend in Utrecht heeft ook gevolgen voor onze regio. Zo houden bassischolen de deur op slot en is reizen met het openbaar vervoer niet mogelijk. De volgende maatregelen zijn genomen: Verschillende bassischolen in de gemeente De Ronde Venen houden de deuren vandaag dicht. Leerlingen kunnen alleen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: