001 -Family

Drie jaar cel na overval woning, achtervolging tot in Vinkeveen (juni 2011)


Geplaatst op: 20 oktober 2011

Amstelveen/Vinkeveen - Twee mannen van achttien en twintig jaar zijn veroordeeld tot drie jaar cel voor een woningoverval op 22 juni 2011 in Amstelveen. 'Jongvolwassenen zoals verdachten moeten ervan doordrongen worden dat het plegen van gewelddadige overvallen onverbiddelijk zal leiden tot langdurige opsluiting,' aldus de rechtbank.

Justitie had vijf jaar geëist, maar drie jaar is volgens de rechtbank standaard voor dit misdrijf. De overvallers werden kort na de overval na een achtervolging in het centrum van Vinkeveen worden aangehouden.

De overval, op een woning aan Veldlust, vond 's ochtends plaats. De overvallers kwamen met een eerder in Mijdrecht gestolen Opel Zafira (de sleutels zaten volgens hen in de deur) naar de woning. Ze droegen bivakmutsen en handschoenen en hadden een vuurwapen en een moker bij zich.

Een zestienjarige jongen die alleen thuis was en de deur opendeed, kreeg het wapen op zijn borst. Toen bleek dat hij de code van de kluis in huis niet kende, werd de woning doorzocht. Onderwijl was het wapen steeds op de jongen gericht.

De jongen heeft volgens het vonnis nog steeds veel last van de overval. Hij durft de deur niet meer open te doen en voelt zich niet meer veilig in huis - terwijl zijn huis volgens de rechtbank 'bij uitstek een plek moet zijn waar iemand zich veilig kan voelen.' Ook vindt het slachtoffer het sinds de overval moeilijk anderen te vertrouwen.

De overvallers vertrokken uiteindelijk met een lcd-televisie, een X-box, een Playstation, sieraden, horloge, mobiele telefoons, een Dolce&Gabbana zonnebril, fotocamera en laptop.

De veroordeelden moeten allebei vijftienhonderd euro betalen aan het slachtoffer.

Klik hier voor het incident waar het om ging in juni 2011.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: parool.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Drie jaar cel na overval woning, achtervolging tot in Vinkeveen (juni 2011)

Amstelveen/Vinkeveen - Twee mannen van achttien en twintig jaar zijn veroordeeld tot drie jaar cel voor een woningoverval op 22 juni 2011 in Amstelveen. 'Jongvolwassenen zoals verdachten moeten ervan doordrongen worden dat het plegen van gewelddadige overvallen onverbiddelijk zal leiden tot langdurige opsluiting,' aldus de rechtbank. Justitie had vijf jaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: