Koninklijke onderscheiding voor dirigent Leo van Rijt

Koninklijke onderscheiding voor dirigent Leo van Rijt


Geplaatst op: 24 maart 2019

Leo van Rijt, al 36 jaar dirigent en organist van het koor The Bridges, heeft zaterdag 23 maart een koninklijke onderscheiding ontvangen. De inwoner van Wilnis is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd tijdens het jubileumconcert van The Bridges door burgemeester Maarten Divendal bij Van Rijt opgespeld. 

Het koor The Bridges bestaat 50 jaar. Dat werd zaterdag 23 maart gevierd met een jubileumconcert in de kerk St. Jans Geboorte in De Kwakel. Tijdens de halve eeuw dat het koor actief is, heeft het 36 jaar onder leiding van Leo van Rijt (1951) gestaan. In die periode was hij niet alleen dirigent. Hij schreef ook de muziek voor alle partijen, inclusief de pianiste, dacht mee over nieuwe muziek en hielp bij de organisatie van uitvoeringen. Ook bouwde hij de website van de parochiegemeenschap en zorgt hij voor het beheer.

Al vroeg actief in muziek

Van Rijt is al sinds zijn jeugd actief in de muziek. Hij begon in 1966 op 14-jarige leeftijd als organist bij het kinderkoor De Noordammertjes in Bovenkerk en bleef dit doen toen het koor uitgroeide tot jongerenkoor Lydios. Toen het koor in 1982 stopte, werd hij dirigent bij The Bridges. Daarnaast was hij van 2015 tot 2018 muzikaal begeleider van het koor St. Cecilia in Nes aan de Amstel en sinds 2018 begeleidt hij het koor Allegro in Nieuwkoop.

Naast het dirigeren en muzikaal begeleiden is hij ook van 2011 tot 2018 actief betrokken geweest bij Code Music, een stichting die kinder-, jongeren- en middenkoren ondersteunt in de muzikale ontwikkeling van leden, dirigent en combo. Hij hielp onder andere bij het organiseren van evenementen, hielp bij het opbouwen van de website en beheerde de webwinkel. Naast zijn inzet op muziekgebied was hij van 1985 tot 1990 ook actief als bestuurslid van de peuterspeelzaal in De Kwakel.  

Laatst bewerkt op: 25 maart 2019 13:46

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Koninklijke onderscheiding voor dirigent Leo van Rijt

Leo van Rijt, al 36 jaar dirigent en organist van het koor The Bridges, heeft zaterdag 23 maart een koninklijke onderscheiding ontvangen. De inwoner van Wilnis is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd tijdens het jubileumconcert van The Bridges door burgemeester Maarten Divendal bij Van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: