KDO dendert top 3 in 2C binnen na ruime overwinning tegen Laakkwartier

Geplaatst op: 25 maart 2019

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen naaste concurrent HVV, mocht KDO afgelopen zondag opnieuw afreizen naar Den Haag. Ditmaal was sportpark Laakkwartier de eindbestemming van de Kwakelse touringcar. Op 3 maart jl.  stonden beide teams ook al tegenover elkaar (5-1 winst voor KDO), destijds onder erbarmelijke weersomstandigheden, gelukkig scheen deze middag de zon volop. Ondanks de midweekse enkeloperatie van trainer Raymond de Jong, was de 51-jarige fanatieke Kwakelaar ‘gewoon’ op krukken present langs de lijn. Raymond kon in Den Haag echter geen basisplaats inruimen voor Jesse Stange (half fit) en Mitchel Smits (ziek).

In de beginfase van de wedstrijd nam het jonge en goed voetballende Laakkwartier het heft in handen. Na tien minuten spelen ontsnapte KDO tot twee keer toe aan een vroege achterstand. Ondanks een gevaarlijke kopbal en een schot op de binnenkant van de kruising van de Hagenezen, wist doelman Tobias Ravelli zijn doel schoon te houden. Naarmate de eerste helft vorderde, kropen de Kwakelaars uit hun schulp. In de het fysieke, maar faire duel kwam KDO in de 27eminuut zeer gelukkig op voorsprong. Thomas Stevens strafte een grote blunder van de keeper van Laakkwartier af en wist de 0-1 op het scorebord te zetten. Vlak voor rust hielp de Haagse thuisploeg KDO opnieuw in het zadel. Na een voorzet van Jim Klijn raakte de verdediger Laakkwartier pardoes de bal, waarna deze achter zijn eigen doelman terechtkwam, 0-2. Met deze stand werd even later ook de rust bereikt.

In de tweede helft deed Laakkwartier er alles aan om een aansluitingstreffer te forceren. De Kwakelaars, die in Den Haag echt als collectief presteerden, hielden stand en behielden de controle in de wedstrijd. Vlak voor tijd besliste Menno Lingeman de wedstrijd definitief, nadat hij een strakke voorzet van invaller Jesse Stange, hard onderkant lat binnenschoot, 0-3. Even later floot de goed leidende scheidsrechter Kenneth van Dijk af en was de negende overwinning in de competitie dit seizoen een feit.

Doordat o.a. Foreholte en DOSR in deze speelronde verloren, is KDO gestegen naar de derde plaats in de 2eklasse C. Daarnaast zijn de Kwakelaars gedeelde koploper in de 3eperiode (met zeven punten uit drie wedstrijden) geworden. Kortom, de laatste zes wedstrijden in 2C kunnen nog zeer boeiend gaan worden voor KDO. Aankomende zondag is KDO vrij, waarna op 7 april de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen koploper TAC’90. Eind februari werden de Kwakelaars in de eerste helft weggespeeld, maar hopelijk kunnen we voor ons eigen publiek voor een stunt gaan zorgen!

Basisopstelling KDO: Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens, Joeri Stange, Sven Vlasman, Bart Hoving en Joris Kortenhorst.

Laatst bewerkt op: 25 maart 2019 07:04

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen naaste concurrent HVV, mocht KDO afgelopen zondag opnieuw afreizen naar Den Haag. Ditmaal was sportpark Laakkwartier de eindbestemming van de Kwakelse touringcar. Op 3 maart jl.  stonden beide teams ook al tegenover elkaar (5-1 winst voor KDO), destijds onder erbarmelijke weersomstandigheden, gelukkig … Lees meer »