VLC

Annelies Dinkla uit Baambrugge scoort voor milieu


Geplaatst op: 20 oktober 2011

Baambrugge - Annelies Dinkla uit Baambrugge is de gelukkige winnares van een VVV irischeque. Zij viel in de prijzen door mee te doen aan de landelijke campagne "Lege batterijen? Lever ze in en WIN!" van Stichting Batterijen (Stibat). Met haar deelname bewijst de Baambrugse zichzelf en het milieu een uitstekende dienst.

"Het winnen van deze cheques geeft een extra stimulans om de lege batterijen in te leveren. Waaraan ik de cheques ga besteden weet ik nog niet", aldus de enthousiaste winnares die op de actie attent was gemaakt door de inzamelton in de supermarkt en de lege batterijen had ingeleverd bij Plus supermarkt. "Een keer per kwartaal lever ik de verzamelde lege batterijen in. Dat zijn er ongeveer vijftig per jaar. Dat doe ik al meer dan vijf jaar, om bij te dragen aan een schoon milieu."

Tien lege batterijen
Door lege batterijen in te leveren, maakt iedereen het gehele jaar door kans op het winnen van een van de honderden prijzen. Hoe? Door naam, adres en telefoonnummer op een briefje te schrijven en dat samen met tien lege batterijen in een zakje te stoppen. Dit zakje kan in de inzamelton of box bij één van de ruim 17.000 deelnemende supermarkten en andere winkels worden gedeponeerd. Inleveren kan ook bij het gemeentedepot of de chemokar.

Elke maand is er een trekking uit de door Stibat opgehaalde zakjes met batterijen. Het maandelijkse prijzenpakket bestaat uit een reischeque van € 2.000 en vijftig VVV irischeques van € 50. Via radiocommercials, flyers en e-mail nieuwsbrieven vestigt de stichting regelmatig de aandacht op deze actie. De informatie is ook te vinden op de website van Stibat (www.legebatterijen.nl), waarop elke maand de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

Milieuvriendelijke recycling
Met dit initiatief wil Stibat, die zorgt voor inzameling en milieuvriendelijke recycling van batterijen, Nederlanders er extra toe aanzetten hun lege batterijen apart in te leveren. In 2008 verdwenen alleen al zo'n 16 miljoen afgedankte batterijen bij het huishoudelijk afval. Gelukkig gooien Nederlanders steeds minder batterijen bij hun huisvuil. In 2002 gingen er nog 30 miljoen in rook op bij de afvalverbrandingsinstallaties.

Mede dankzij de campagne van de stichting weten steeds meer mensen dat lege batterijen niet in het huisvuil thuishoren. Hoewel de meeste Nederlanders de beste bedoelingen hebben om hun lege batterijen in te leveren, komt dat er vaak toch niet van. Uit onderzoek dat Stibat heeft laten uitvoeren, blijkt dat in elk huishouden gemiddeld negentien lege batterijen rondzwerven. Voor heel Nederland komt dat neer op zo'n 137 miljoen lege batterijen!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Annelies Dinkla uit Baambrugge scoort voor milieu

Baambrugge - Annelies Dinkla uit Baambrugge is de gelukkige winnares van een VVV irischeque. Zij viel in de prijzen door mee te doen aan de landelijke campagne "Lege batterijen? Lever ze in en WIN!" van Stichting Batterijen (Stibat). Met haar deelname bewijst de Baambrugse zichzelf en het milieu een uitstekende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: