AH Jos van den Berg jeugdronde van Uithoorn

Geplaatst op: 25 maart 2019

Winst voor Lorena Wiebes
Lorena Wiebes heeft de eerste editie van Nokere Koerse voor vrouwen  op woensdag 20 maart op haar naam geschreven. De 20-jarige Mijdrechtse, lid van UWTC, en uitkomend voor de ploeg van Parkhotel Valkenburg won op de Nokereberg voor Lisa Klein en Lotte Kopecky. Meerdere rensters probeerden een machtssprint op de Nokereberg te ontlopen. Niemand wist echter een definitief gaatje te slaan, waardoor we toch een sprint kregen om de overwinning. Het was uiteindelijk Wiebes die overtuigend naar de zege wist te spurten.

Regiokampioenschappen
De jeugdrenners van UWTC doen het goed bij de voorjaarskampioenschappen. Op zaterdag reden zij om het kampioenschap van Wheelerplanet bij HSV de Kampioens en Rens Grömmel reed naar een nette 8e plek. Mike Derogee probeerde nog weg te komen wat erg lastig is op dit parcours en hij werd na 1,5 rond weer teruggehaald.  In de laatste rondes zat Mike al goed voor in en met een mooie sprint behaalde hij een 2e plaats. Lars Hopman reed zondag 24 maart het regiokampioenschap van de Zaanstreek bij DTS. Het peloton reed in straf tempo,  maar bleef de hele wedstrijd bij elkaar. Soms wel speldenprikken, maar niemand kwam echt weg. Lars reed attent voorin en bemoeide zich goed met het koersverloop. In een hele lange eindsprint werd hij op gepaste afstand heel netjes 4e.

Nieuwkuijk.
Drie jeugdrenners van UWTC stonden zondag 24 maart aan de start bij een nationale jeugdwedstrijd in Nieuwkuijk. Tom Derogee ging van start bij categorie 2, maar kon het hoge tempo nog niet bij houden. Hij reed daardoor bijna de hele koers alleen maar hij reed de wedstrijd wel keurig uit.
Mike Derogee en Rens Grömmel starten pas laat in de middag bij de oudste jeugdklasse. Diverse renners probeerde te ontsnappen, maar uiteindelijk kwam een compleet peloton richting de finish en zowel Mike als Rens zaten er goed bij. Mike sprintte naar een 9e plek wat goed was voor een eindprijs en Rens eindigde als 15e.

Veteranen
Ook de veteranen van UWTC zijn weer aan de wedstrijden begonnen. In Tiel werd John Tromp 4e bij de veteranen 60+. Er vertrokken 27 renners in een attractieve koers waarin vele malen gedemarreerd werd en uit eindelijk reed de Nederlands kampioen Ron Pfaffen halverwege de koers weg samen met Martin Pruijsser, die 1 en 2 werden. De spurt van het peloton werd nipt gewonnen door Benno Pauw voor John Tromp. Een nette 4e plaats voor UWTC lid Tromp. Bij de 70+ werd Leen Blom 16e.

Laatst bewerkt op: 25 maart 2019 11:30

Een delegatie van de UWTC jeugd heeft woensdag 20 maart Jos van den Berg, van Albert Heijn Jos van den Berg in het zonnetje gezet. Ook dit jaar is hij weer sponsor van onze jeugdronde. De jeugdronde wordt verreden op zondag 28 april en we hopen op een mooie opkomst van jeugdwielrenners. Lees meer »