001 -Brouwer Transport
Feestelijke afsluiting kunst/leesweken op de Schakel

Feestelijke afsluiting kunst/leesweken op de Schakel


Geplaatst op: 25 maart 2019

Muzieknoten, muziekinstrumenten, muziekstukken en nog veel meer muziek. De afgelopen weken stonden op basisschool de Schakel in het teken van de projectweken kunst & lezen. Thema van deze jaarlijkse projectweken was…muziek!

In elke groep stond drie weken lang een muziekstuk centraal. Van “Carnaval van de dieren” bij de kleuters, tot “Peter en de Wolf” en “het Zwanenmeer” bij de hogere groepen. De kinderen hebben veel bijgeleerd over muziek: Wat is een muziekstuk, wat is een componist en hoe maak je een muziekstuk? Tijdens een instrumentencircuit hebben een aantal leerlingen en muzikale ouders de kinderen kennis laten maken met o.a. een drumstel, dwarsfluit, gitaar en piano. Een drumstel klinkt best heel hard in een klaslokaal! Ook zijn alle groepen creatief aan de slag gegaan met het thema. Er zijn prachtige instrumenten geknutseld, er is gekleid en geschilderd.

Rondom het thema is ook veel gelezen. De gangen van de school hingen vol met grote notenbalken, van elke groep één. Voor elke 100 gelezen bladzijden mocht er een muzieknootje op de notenbalk van de klas worden geplakt. Natuurlijk zijn er veel extra leesuren ingelast voor vrij lezen, samen lezen en voorlezen. En dat kan op allerlei plekken! De kinderen mochten zelf kussen, zitzakken en zelfs slaapzakken meenemen om overal in de school lekker te kunnen lezen. Er is heel wat afgelezen, alle notenbalken zijn goedgevuld.

De projectweken zijn donderdag 21 maart feestelijk afgesloten met uitvoeringen van alle groepen over hun muziekstuk. Van vrolijke liedjes tot hele toneelstukjes. Knap gedaan!


Laatst bewerkt op: 25 maart 2019 11:30

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke afsluiting kunst/leesweken op de Schakel

Muzieknoten, muziekinstrumenten, muziekstukken en nog veel meer muziek. De afgelopen weken stonden op basisschool de Schakel in het teken van de projectweken kunst & lezen. Thema van deze jaarlijkse projectweken was…muziek! In elke groep stond drie weken lang een muziekstuk centraal. Van “Carnaval van de dieren” bij de kleuters, tot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: