001 - Homan Zonnepanelen
Extra informatieavond over klimaatneutraal op 11 april

Extra informatieavond over klimaatneutraal op 11 april


Geplaatst op: 25 maart 2019

De gemeente organiseert op 11 april een extra informatieavond over klimaatneutraal De Ronde Venen in 2040. Drie eerdere bijeenkomsten werden zeer drukbezocht. Gezien de grote belangstelling wordt een vierde avond georganiseerd. Deze vindt 11 april plaats in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

De grote aantallen bezoekers geven aan dat het onderwerp duurzaamheid leeft. De gemeente wil daarom meer mensen in staat stellen naar de informatiebijeenkomst  te komen over de noodzaak van een klimaatneutrale gemeente. Klimaatneutraal betekent dat we in de gemeente evenveel energie opwekken als we gebruiken. We gebruiken dan geen olie of gas meer, maar duurzame energiebronnen zoals zon, wind en aardwarmte. Niet alle energie die we nu verbruiken kunnen we duurzaam opwekken. Daarom moeten we minder energie gebruiken. Dat bereiken we door efficiënter met energie om te gaan, woningen beter te isoleren en zuiniger apparaten te gebruiken.

Zonnepanelen en windmolens

Elektriciteit duurzaam opwekken kan met zonnepanelen en windmolens. Met zonnepanelen op daken alleen komen we er niet. Velden met zonnepanelen en/of windmolens zijn noodzakelijk als aanvulling. De gemeente wil graag eerst met inwoners in gesprek over de eisen en voorwaarden die gesteld moeten worden aan de komst van windmolens en zonnevelden. Hoe sparen we de natuur? Welke afstanden tot woningen houden we aan? Wat levert het op voor de omwonenden? Met verschillende belangengroepen zoals grondeigenaren en organisaties op onder andere gebied van natuur, cultuurhistorie en recreatie worden de randvoorwaarden geïnventariseerd. De uitkomsten worden via enquête aan alle inwoners voorgelegd. De gemeente is in gesprek met het Veenlanden College om ook de jeugd hierbij te betrekken. De gemeenteraad neemt in september een besluit over de randvoorwaarden.

Zoekgebieden

Na het besluit van de gemeenteraad over randvoorwaarden wordt samen met inwoners gekeken welke gebieden kansrijk zijn voor plaatsing van windmolens en velden met zonnepanelen. Hierover neemt de gemeenteraad naar verwachting een besluit rond de jaarwisseling. Meer informatie is te vinden op de website www.duurzaamderondevenen.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat u van ontwikkelingen op de hoogte blijft.


Laatst bewerkt op: 25 maart 2019 12:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Extra informatieavond over klimaatneutraal op 11 april

De gemeente organiseert op 11 april een extra informatieavond over klimaatneutraal De Ronde Venen in 2040. Drie eerdere bijeenkomsten werden zeer drukbezocht. Gezien de grote belangstelling wordt een vierde avond georganiseerd. Deze vindt 11 april plaats in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. De grote aantallen bezoekers geven aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: