001 -Brouwer Transport
Lions op de koffie bij de voedselbank

Lions op de koffie bij de voedselbank


Geplaatst op: 26 maart 2019

De gezamenlijke actie van de Lionsclubs in de Ronde Venen om DE waardepunten in te zamelen voor pakken koffie ten behoeve van de lokale voedselbank heeft wederom een fantastisch resultaat opgeleverd!. In december zijn er meer dan 660.000 punten opgehaald, goed voor 1.357 pakken koffie!
 
Lionsclubs halen record aantal Douwe Egberts waardepunten op!
De Lionsclubs hebben ook dit jaar landelijk de actie ‘Koffie voor de voedselbanken” gevoerd in samenwerking met Douwe Egberts. Dit jaar werd een recordaantal van 63 miljoen koffiepunten ingezameld. De koffiebrander verhoogde dit aantal met een aanzienlijke bonus en bood René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland, vervolgens symbolisch 130.000 pakken koffie aan.
 
Ook de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge hebben alweer voor de vierde keer lokaal deze actie gevoerd om onze eigen Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie is een eerste “levensbehoefte’, maar is ook duur en bederft niet. Het komt daardoor maar zelden in het voedselpakket van de Voedselbanken terecht.
 
In onze gemeente is ook dit keer weer massaal gehoor gegeven om de DE punten te doneren aan deze actie. De Lionsclubs willen al deze donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!
 
Dankzij dit prachtige resultaat konden op maandag 18 maart maar liefst 1.357 koffiepakken in ontvangst worden genomen door Kees Schouten, voorzitter Voedselbank De Ronde Venen in aanwezigheid van Dick Stoeltie en Otto Boelens van Lionsclub Mijdrecht-Wilnis en Jos van Swol en Margit de Koning namens Lionsclub Vinkeveen-Waverveen.
 
Kees Schouten: “Door dit fantastische initiatief kunnen de 120 gezinnen bij onze voedselbank voor ruim een half jaar van koffie worden voorzien. We danken opnieuw de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!”
           


Laatst bewerkt op: 26 maart 2019 11:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lions op de koffie bij de voedselbank

De gezamenlijke actie van de Lionsclubs in de Ronde Venen om DE waardepunten in te zamelen voor pakken koffie ten behoeve van de lokale voedselbank heeft wederom een fantastisch resultaat opgeleverd!. In december zijn er meer dan 660.000 punten opgehaald, goed voor 1.357 pakken koffie!  Lionsclubs halen record aantal Douwe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: