Quassima Asafiati genomineerd voor Mooi Mens 2011


Geplaatst op: 19 oktober 2011

Zorgverzekeraar IZZ heeft in september de 25 nominaties voor de vijfde editie van de Mooi Mens Verkiezing bekend gemaakt, dé verkiezing die zorgmedewerkers de waardering geeft die ze verdienen. Ook Quassima Asafiati uit Amsterdam is genomineerd. Quassima is oprichter en voorzitter stichting Multi Mondo. Vanaf vandaag kan iedereen op Quassima, of één van de andere 24 mooie mensen stemmen via www.zorglive.nl/mooimens. Op 8 november maakt Anita Witzier de uiteindelijke winnaar van de Mooi Mens Verkiezing 2011 bekend.

Voor de lustrumeditie van de Mooi Mens Verkiezing heeft Zorgverzekeraar IZZ een recordaantal aanmeldingen ontvangen. De jury heeft Quassima als één van de 25 genomineerden geselecteerd uit een totaal van 685 aanmeldingen.

Oprichter en voorzitter stichting Multi Mondo
Al op haar achttiende legde Quassima de basis voor stichting Multi Mondo. Als doktersassistente signaleerde ze dat veel vrouwen - allochtoon en autochtoon - gezondheidsklachten hebben doordat ze te weinig bewegen. Ze organiseert zwemlessen en fysiofitness. Hierdoor behalen veel vrouwen hun zwemdiploma en durven ze over de drempel van de sportschool te stappen. Binnenkort starten - na vele verzoeken - ook zwemlessen voor mannen. Inmiddels werkt Quassima als assistente plastische chirurgie, maar al haar vrije tijd steekt ze in Multi Mondo. Naast de sportieve bijeenkomsten organiseert ze ook praatavonden over uiteenlopende onderwerpen voor vrouwen uit alle culturen.

Quassima zegt hierover: "Ik ben blij met de waardering voor alle inzet van de afgelopen vier jaar. Maar waar het mij vooral om gaat, is dat vrouwen uit alle culturen naast hun gezondheid ook hun sociale contacten kunnen verbeteren. Gewoon naar de sportschool gaan is niet voor iedereen zo ‘gewoon'. Niets is wat het lijkt."

Stem nu op de genomineerde uit jouw regio
Stemmen op Quassima of een andere genomineerde voor de Mooi Mens 2011 kan vanaf vandaag tot en met 4 november op www.zorglive.nl/mooimens. Daar zijn alle intrigerende verhalen over de Mooie Mensen terug te vinden. Volg de Mooi Mens Verkiezing ook via: Twitter: twitter.com/IZZMooiMens, Hyves: mooimensverkiezing.hyves.nl en Facebook: Facebook.com/MooiMensVerkiezing .

Over IZZ
IZZ is al ruim 30 jaar dé zorgverzekeraar voor de zorgsector en heeft ruim 465.000 verzekerden. De IZZ-Ziektekostenregeling geldt voor zeven zorg-cao's, namelijk de CAO Ziekenhuizen, de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg, de CAO Gehandicaptenzorg, de CAO Geestelijke Gezondheidszorg, de CAO Gezondheidscentra, Sanquin en de CAO Huisartsenzorg.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Quassima Asafiati genomineerd voor Mooi Mens 2011

Zorgverzekeraar IZZ heeft in september de 25 nominaties voor de vijfde editie van de Mooi Mens Verkiezing bekend gemaakt, dé verkiezing die zorgmedewerkers de waardering geeft die ze verdienen. Ook Quassima Asafiati uit Amsterdam is genomineerd. Quassima is oprichter en voorzitter stichting Multi Mondo. Vanaf vandaag kan iedereen op Quassima, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: