De Baat (2e)

Meedenken over de kastanjebomen aan de Pr. Christinalaan/Dreeslaan Uithoorn


Geplaatst op: 19 oktober 2011

De gezondheid en toekomst van de kastanjebomen aan de Pr. Christinalaan/Dreeslaan zal tijdens het eerstvolgende bewonersoverleg Thamerdal ter sprake komen. Ook inwoners van buiten Thamerdal worden gevraagd hierover mee te denken.

De gezondheid van de kastanjebomen
Er is vastgesteld dat de kastanjebomen aan de Pr. Christinalaan/Dreeslaan niet in goede staat verkeren. In oktober 2010 is verder onderzoek naar de gezondheid van de bomen gedaan, om vast te stellen wat de verdere levensduur van de bomen is.

Daarbij is gebleken dat 21 van de 25 kastanjebomen de zogeheten kastanjebloedingsziekte heeft.
De resultaten van het onderzoek zullen het uitgangspunt punt zijn bij de bespreking tijdens het bewonersoverleg.

Kastanjebloedingsziekte
Dit is een dodelijke bacterieziekte. Als een boom hier eenmaal mee besmet is, zal de boom de besmetting niet meer kwijtraken. Uiteraard is dit van invloed op de levensverwachting van de boom.
Een gezonde boom is minder vatbaar voor deze ziekte. Treedt deze ziekte toch op, dan kunnen aanvullende maatregelen helpen om toch de levensduur van de boom te verbeteren.

Ook kan dan de verspreiding van de ziekte verminderd worden.

Hoe lang gaan de bomen nog mee?
De levensduur voor de 25 kastanjebomen is ingeschat. De levensduur verschilt van goed (minimaal nog 15 jaar) tot slecht (verwijderen binnen enkele jaren).

Slechts 2 bomen hebben een goede toekomstverwachting, en 2 bomen een slechte.

Uw mening telt
Tijdens het bewonersoverleg Thamerdal zullen de onderzoeksresultaten besproken worden en wordt toegelicht welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst van de kastanjebomen.

Uiteraard kunnen bewoners ook zelf mogelijke oplossingen voorstellen.

Bewonerswerkgroep
Vanuit het bewonersoverleg Thamerdal zal een oproep gedaan worden om deel te nemen aan een bewonerswerkgroep die samen met de gemeente een voorstel over de toekomst van de kastanjebomen gaat uitwerken.
Omdat de bomen aan de Prinses Christinalaan/Dreeslaan niet alleen voor Thamerdal beeldbepalend zijn, maar voor heel Uithoorn worden ook inwoners van buiten Thamerdal uitgenodigd om deel te nemen aan de bewonerswerkgroep.

Aanmelden en verdere informatie
Wilt u verdere informatie over dit onderwerp of wilt u zich aanmelden voor de bewonerswerkgroep, neemt u dan contact op met de heer P. Pieterse bij de gemeente.
Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0297 51 31 11 of per e-mail gemeente@uithoorn.nl t.a.v. de heer P. Pieterse

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meedenken over de kastanjebomen aan de Pr. Christinalaan/Dreeslaan Uithoorn

De gezondheid en toekomst van de kastanjebomen aan de Pr. Christinalaan/Dreeslaan zal tijdens het eerstvolgende bewonersoverleg Thamerdal ter sprake komen. Ook inwoners van buiten Thamerdal worden gevraagd hierover mee te denken.De gezondheid van de kastanjebomenEr is vastgesteld dat de kastanjebomen aan de Pr. Christinalaan/Dreeslaan niet in goede staat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: