001 - De Baat

Gemeente Aalsmeer start opnieuw met vandalismemeter


Geplaatst op: 19 oktober 2011

Gemeente Aalsmeer is op 1 oktober opnieuw gestart met de vandalismemeter. Hiermee geeft het college uitvoering aan de wens van de gemeenteraad om de vandalismemeter in ere te herstellen. De vandalismemeter maakt in één oogopslag duidelijk hoeveel schade de gemeente ondervindt door vandalisme. De gemeente hoopt op deze manier de kosten van vernieling te verlagen en inwoners meer te betrekken bij het tegengaan van vandalisme.

De vandalismemeter brengt alle kosten in beeld van opzettelijke vernielingen van gemeentelijke eigendommen, zoals gebouwen, openbare verlichting of straatmeubilair. De vandalismemeter laat zien hoeveel geld er nodig is voor reparatie of schoonmaak. Deze kosten komen voor rekening van de gemeente. En dus voor rekening van de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Het afgelopen kwartaal is voor meer dan 9.000 euro vernietigd of beschadigd. Zo is een speeltoestel vernield door brand en hebben ook het gemeentehuis en basisschool de Rietpluim brandschade opgelopen.

De vandalismemeter wordt vanaf 1 oktober maandelijks gepubliceerd op de gemeentelijke website en zal verder elk kwartaal naar de lokale media worden gestuurd. De gemeente wil inwoners op deze manier meer bewust maken van de schade die de gemeente ondervindt door vandalisme. In 2008 publiceerde de gemeente maandelijks een vandalismemeter in de Nieuwe Meerbode. Dit had tot gevolg dat de herstelkosten voor de gemeente terugliepen en er vaker melding werd gedaan van vandalisme.

De gemeente hoopt dat Aalsmeerders zelf vaker optreden tegen vandalisme. Bijvoorbeeld door er met hun kinderen over te praten of melding te doen van vernielingen. Een melding vergroot namelijk de pakkans van de daders. Ziet u een vernieling gebeuren, bel dan 112. Ziet u de gevolgen van vandalisme, bel dan 09 00 - 88 44 of geef uw melding door aan de Servicelijn van de gemeente, tel: 0297 - 38 75 75.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer start opnieuw met vandalismemeter

Gemeente Aalsmeer is op 1 oktober opnieuw gestart met de vandalismemeter. Hiermee geeft het college uitvoering aan de wens van de gemeenteraad om de vandalismemeter in ere te herstellen. De vandalismemeter maakt in één oogopslag duidelijk hoeveel schade de gemeente ondervindt door vandalisme. De gemeente hoopt op deze manier de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: