001 - Homan Zonnepanelen
Praktijkschool adopteert groenstrook van gemeente

Praktijkschool adopteert groenstrook van gemeente


Geplaatst op: 29 maart 2019

Wethouder Hans Bouma en Sylvana Halkers, directeur van de Praktijkschool, hebben dinsdag een bruikleenovereenkomst ondertekend waarin staat dat de leerlingen van de ‘groenklas’ de groenstrook achter de school in gebruik mogen nemen. Leerlingen Bryan (15), Arie-Jan (14) en docente Arina Beye waren tevens aanwezig bij de feestelijke ondertekening.

,,We zijn heel blij dat we dit stukje grond van de gemeente mogen ‘adopteren’. Op deze manier hebben we oefenruimte vlakbij onze school,” vertelt directeur Halkers enthousiast. Docente Beye: ,,We hebben de oude planten er onlangs uitgehaald en we gaan nu samen met de leerlingen een plan maken voor herbeplanting. Dit wordt een onderdeel van ons lesprogramma.”

,,Goed dat we op deze manier kunnen bijdragen. Leuk ook om te horen dat niet alleen de leerlingen van de groenklas aan de slag gaan met het stukje grond. De leerlingen van de techniekklas gaan namelijk op hun beurt een hekje maken dat de strook afscheidt van het voetpad ernaast,” aldus de wethouder.
  Kleurrijke planten

De wethouder is benieuwd hoe het stukje grond er over een paar maanden uitziet. Hij liet wel alvast doorschemeren dat hij hoopt op veel kleurrijke bloemen en planten.


Laatst bewerkt op: 29 maart 2019 18:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Praktijkschool adopteert groenstrook van gemeente

Wethouder Hans Bouma en Sylvana Halkers, directeur van de Praktijkschool, hebben dinsdag een bruikleenovereenkomst ondertekend waarin staat dat de leerlingen van de ‘groenklas’ de groenstrook achter de school in gebruik mogen nemen. Leerlingen Bryan (15), Arie-Jan (14) en docente Arina Beye waren tevens aanwezig bij de feestelijke ondertekening. ,,We zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: