26 oktober informatieavond over Nieuw-Calslagen


Geplaatst op: 19 oktober 2011

Op woensdagavond 26 oktober van 19.30 tot 21.30 uur organiseert Gemeente Aalsmeer een informatieavond in het Dorpshuis Kudelstaart over de plannen voor Nieuw Calslagen. In dit verwaarloosde kassengebied aan de Herenweg zullen ongeveer 18 luxe woningen komen te midden van een openbaar recreatiegebied. Bewoners van Aalsmeer en Kudelstaart worden van harte uitgenodigd om mee te denken over kunstwerken die dit gebied zullen verrijken.

Op een voormalig kassengebied, prachtig gesitueerd aan de Westeinderplassen, wil ontwikkelaar Van Berkel een nieuw buurtschap creëren met ongeveer 18 luxe, vrijstaande woningen. De gemeente vindt het belangrijk dat het buurtschap aansluit bij cultuurhistorie van de plek, het voormalige Calslagen. De architecten van BFAS hebben daarom het huisje aan de overkant op Herenweg nummer 83, dat een gemeentelijk monument is, als inspiratiebron gebruikt voor de vormgeving van de nieuwe woningen. De woningen zullen verschillen in grootte, kleuren en materiaalgebruik.

Verrijking van de openbare ruimte
Buurtschap Nieuw Calslagen, dat aan de Westeinderplas ligt, zal als kleinschalig recreatiegebied worden ontwikkeld en voor iedereen toegankelijk zijn. Aan de rand van de Westeinderplassen kunnen recreanten straks genieten van een prachtig uitzicht over het water. Daarnaast zal op het kerkhof informatie over de cultuurhistorie van de plek worden aangeboden. Verder zullen verschillende kunstwerken worden geplaatst, die het karakter van dit gebied versterken, zoals een uitkijkpunt bij het water en een markering van de toegang aan de Herenweg. Gemeente Aalsmeer wil deze werken de komende maanden tijdens creatieve ontwerpsessies onder begeleiding van Cultureel Erfgoed van Provincie Noord-Holland samen met omwonenden, de wijkraad en Kunst en Cultuur Aalsmeer ontwikkelen. Ceciel Nyst van Cultureel Erfgoed: "De cultuurhistorie van Calslagen zal de inspiratiebron vormen voor de ontwerpen in de openbare ruimten. Op welke manier deze vorm krijgen, ligt nog geheel open. We hopen dat we samen met inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart tot bijzondere ontwerpen zullen komen." Vindt u het leuk om deel te nemen aan dit creatieve ontwerpproces? U kunt zich hiervoor opgeven bij projectleider Caroline Jansen, e-mail: caroline.jansen@aalsmeer.nl. Voor meer informatie: www.aalsmeer.nl/Actueel/Bouw_projecten/Kudelstaart/Herenweg_Calslagen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

26 oktober informatieavond over Nieuw-Calslagen

Op woensdagavond 26 oktober van 19.30 tot 21.30 uur organiseert Gemeente Aalsmeer een informatieavond in het Dorpshuis Kudelstaart over de plannen voor Nieuw Calslagen. In dit verwaarloosde kassengebied aan de Herenweg zullen ongeveer 18 luxe woningen komen te midden van een openbaar recreatiegebied. Bewoners van Aalsmeer en Kudelstaart worden van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: