001 -Family

Wandelpad Bijleveld binnenkort weer open


Geplaatst op: 19 oktober 2011

Om te benadrukken dat honden verboden zijn op het wandelpad langs de Bijleveld, gaat de gemeente De Ronde Venen vloerroosters plaatsen. Op deze manier wil de gemeente het wandelpad open houden voor recreanten zonder dat de aangrenzende veehouderij daar schade van ondervindt.

De Bijleveldroute in Wilnis is een veel belopen wandelroute. Honden zijn op dit wandelpad verboden om te voorkomen dat honden en koeien elkaar besmetten met de ziekte Neospora caninum en om onrust onder de veestapel te voorkomen. Aan weerszijden van de Bijleveldroute staan borden die duidelijk aangeven dat het wandelpad verboden is voor honden, ook niet als ze aangelijnd zijn. Maar niet alle wandelaars houden zich hieraan. Het gevolg is nu dat het vee in dit gebied besmet is met Neospora caninum. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een ééncellige parasiet die in 1984 voor het eerst bij honden werd onderkend. Rund en hond zijn betrokken bij de levenscyclus van de parasiet. Besmetting vindt op twee manieren plaats: overdracht van koe op kalf en overdracht via een eindgastheer, de hond.

De gemeente heeft als gevolg van de aangetroffen Neospora caninum de afgelopen maanden het voetpad met hekken aan beide kanten afgesloten. Na overleg met diverse betrokken partijen, is nu besloten om vloerroosters te plaatsen op beide toegangsbruggen en borden nabij de opgang van de bruggen. Zodra de werkzaamheden zijn verricht worden de huidige bouwhekken verwijderd en wordt de route weer opengesteld.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wandelpad Bijleveld binnenkort weer open

Om te benadrukken dat honden verboden zijn op het wandelpad langs de Bijleveld, gaat de gemeente De Ronde Venen vloerroosters plaatsen. Op deze manier wil de gemeente het wandelpad open houden voor recreanten zonder dat de aangrenzende veehouderij daar schade van ondervindt.De Bijleveldroute in Wilnis is een veel belopen wandelroute. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: